Obavijesti

News

Komentari 337

Kukuriku koalicija osvojila 80, HDZ-u 47 zastupničkih mjesta

Kukuriku koalicija osvojila 80, HDZ-u 47 zastupničkih mjesta
10

Prema posljednjim podacima Laburisti i HDSSB osvajaju po šest mandata, a Ivan Grubišić dva. U Sabor ulaze i HSS te HSP Ante Starčević sa po jednim mandatom

VIDEO

Državno izborno povjerenstvo obradilo je više od 99 posto biračkih mjesta. Kukuriku koalicija osvojila je 80 mandata. HDZ ima ukupno 47 mandata, zajedno sa mandatima iz dijaspore. HDSSB i Laburisti osvojili su po 6 saborskih mandata, Nezavisna lista Ivana Grubišića dva, a po jedan mandat osvojili su HSP Ante Starčević te HSS. Još je upitno ulazi li u Sabor i Ladonja u Istri.

Profil Laburista i Dragutina Lesara pun je čestitki i pozdrava, a šef Laburista oko 3 sata ujutro je pisao poruke i zahvaljivao građanima.

Nakon svog pobjedničkog govora, Zoran Milanović je otišao slaviti u zagrebački klub Gjuro II gdje su ga dočekali aktivisti i volonteri, koji su ga pozdravili skandiranjem.

Kukuriku je prema dosadašnjim nepotpunim rezultatima osvojio sve veće hrvatske gradove, osim Gospića, Knina, Drniša, Otočca, gdje je slavio HDZ. Strani mediji pišu o teškom rezultatu za HDZ, a BBC i Reuters navode da je opozicija pomela vladajuću stranku.

Kako se doznaje iz DIP-a, na izbore je izašlo 61,94 posto birača, što je oko 1,5 posto manje nego na prošlim izborima. To su podaci za izborne jedinice u Hrvatskoj.

Milanović krajem tjedna dobiva mandat za sastavljanje Vlade?

Prema podacima DIP-a, na dosad obrađenim mjestima glasalo je 54,34 posto birača. DIP bi tijekom dana trebao objaviti konačne neslužbene rezultate sa svih biračkih mjesta nakon čega počinje teći rok od 48 sati za žalbe i prigovore, a u tom roku će se i oni očitovati. Nakon toga bi, u srijedu ili četvrtak, mogli biti poznati službeni rezultati izbora, ako se neće na nekom biračkom mjestu morati ponoviti glasanje. Predsjednik Josipović nakon objave službenih rezultata poziva mandatara kojem povjerava sastavljanje nove Vlade, a on i raspisuje konstituirajuću sjednicu Sabora.

Nakon toga, na snagu stupaju odredbe Zakona o primopredaji vlasti, kojim je Vlada kojoj prestaje mandat, dužna izvijestiti Vladu koja stupa na dužnost, o stanju i problemima u obavljanju poslova iz ovlasti Vlade, a svaki član Vlade kojoj prestaje mandat, detaljno izvijestiti o stanju i problemima u područjima iz djelokruga tijela kojim su upravljali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 337
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...