Obavijesti

News

Komentari 129

Čačić: Zadatak nove vlade je težak, čeka nas dosta posla

Čačić: Zadatak nove vlade je težak, čeka nas dosta posla
2

Predsjednik HNS-a u 18.30 sati je gostovao u specijalnoj emisiji 24sata TV-a. Kaže kako alibija nemaju i moraju poduzeti sve da zaustave slobodni pad

VIDEO

Dubina krize u zemlji određuje i stupanj povjerenja koji se daje Vladi za koju se očekuju promjene, a uvjerljiva pobjeda pokazala je koliko je zemlja duboko u krizi, rekao je Radimir Čačić za 24sata TV u ponedjeljak. Kaže da je zadatak nove vlade težak, velika odgovornost im je na leđima, alibija nemaju i moraju poduzeti sve da zaustave slobodni pad.

- Hrvatska neće ići na amputacije u organizmu, ići ćemo na radikalnu dijetu, nutricionističku, moramo biti na 1000 kalorija, na relativno zdrav način da preživimo - kazao Čačić . Dodaje kako će to izazvati reakcije, a na to moraju biti spremni. Kaže da država mora prestati trošiti, a gospodarstvo mora početi rasti. 

Čačić kaže kako moraju biti iza svega što odluče. Kaže kako je HDZ-ova politika bila korak naprijed, tri nazad. Ističe kako sada ne mogu bježati od odgovornosti te će o svemu voditi brigu.

Potvrdio je da će HNS vjerojatno imati mjesto potpredsjednika vlade i tri ministarstva. Radimir Čačić kaže kako je cilj samo jedan, otvoriti prostor zapošljavanju i sve će ići u tom smjeru.

Čačić je komentirao kako suradnja s MMF-om ovog trenutka nije u programu Kukuriku koalicije, ali se s njima mora održavati komunikacija i imati njihov pozitivni stav, koji može dovesti i do poboljšanja rejtinga. 

- Nikada nisam bio u ovoj poziciji, imao sam snažnu ulogu kao ministar,a nikada u povijesti Hrvatske nisu postojala dva strateška partnera tako povezana i ovisna, uvijek se mogao supstituirati partner. I HSLS u najjačem izdanju je bio zamijenjen. Da ne govorimo o Tuđmanovim vremenima. To je i prednost i mana, ako nismo dorasli padamo zajedno - istaknuo je čelnik HNS-a.

Radimir Čačić rekao je kako će tranzicija vlasti biti tijekom sljedećih 20 dana. Kaže da bi najbolje bilo prije Nove godine.

- Smatram da je važno što su napravile Španjolska, Poljska... da se napravi 'clean start', da se naprave obveze, da se prezentira javnosti što su nam ostavili. Ništa neće promijeniti činjenice, samo da znamo na čemu smo. Nadam se da bilanca neće imati dramatične spoznaje. Problema trebamo biti svjesni, ali ih se ne smijemo bojati - zaključio je budući potpredsjednik Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca