Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Izvlačenje iz minusa i sigurne strategije za plus na računu

Izvlačenje iz minusa i sigurne strategije za plus na računu
1

Revizija troškova, profesionalni tečajevi i izbjegavanje kartica prvi su koraci za financijski preokret. Ulažite u sebe, kotrolirajte troškove i štedite za mirniju mirovinu

VIDEO

Nepromišljeno trošenje neusklađeno s financijskim mogućnostima poput jakog će vas vrtloga vući u sve dublje dugove. Kako ne biste potonuli do financijskog dna, reagirajte na vrijeme. Promišljenim i planskim raspolaganjem novcem spriječite bankrot koji prijeti vašem kućnom proračunu. Primijenite li nekoliko djelotvornih financijskih poteza, rezultati sigurno neće izostati. Financijska prekretnica, koja se temelji na planskom i promišljenom raspolaganju novcem, unijet će pozitivne promjene u vaš život. Pomoći će vam da se izvučete iz minusa, pokrijete dugovanja na kreditnim karticama te lakše i brže otplatite kredite. 

Tako ćete u kratkom roku ponovno uspostaviti izgubljenu financijsku ravnotežu, a to će vam vratiti izgubljeni osjećaj financijske sigurnosti. Osnovna mudrost je u tome da trošite manje nego što zarađujete te da svoje želje i potrebe maksimalno prilagodite trenutačnim financijskim mogućnostima.

Kontrolom potrošnje brže se izlazi iz dugova i lakše štedi 

Obuzdajte svoje potrošačke apetite. Potrudite se da vaši rashodi ne premašuju ukupne mjesečne prihode. Napravite reviziju mjesečnih troškova. Smanjite potrošnju eliminiranjem svih nepotrebnih izdataka. Pozitivna razlika između rashoda i prihoda omogućit će vam da se u kratkom roku izvučete iz dugova, a dio zarade moći ćete staviti na štednju. 

Štednja za sigurnu i mirnu mirovinu

Na vrijeme počnite štedjeti za bezbrižne i ugodne umirovljeničke dane. Ako se ne možete odlučiti koji vam model štednje najbolje odgovara, razgovarajte s financijskim savjetnikom u vašoj banci ili sa savjetnikom u osiguravačkoj kući. Možete ulagati u razlličite mirovinske fondove i u životna osiguranja. 

Za 20 ili 30 godina prihod od tih ulaganja bitno će povećati vaša mjesečna primanja, pa nećete morati životariti samo od mirovine.

Ulaganje u sebe je najbolja investicija

Karijera je poput najdragocjenije imovine, stoga je rad na njezinoj izgradnji i unapređenju vrlo isplativa investicija. Profesionalni uspon te bolji i odgovorniji položaj na poslu bitno će povećati vaše mjesečne prihode. Želite li napredovati, razmislite i o dodatnom obrazovanju uz rad jer veća stručna sprema znači i veću zaradu.

Bez prethodnih triju pravila četvrto sigurno neće uspjeti

Iako privlačna i jednostavna, kupnja kreditnim karticama u konačnici je i najskuplja kupnja. Potrudite se da se što prije izvučete iz dugova u koje ste se “uvalili” na jednoj ili čak na više kreditnih kartica. Uz disciplinirano trošenje i poštovanje prethodnih triju financijskih pravila sigurno ćete bez većih problema uspjeti očistiti nagomilane dugove na karticama. A kada uspostavite dobru ravnotežu između prihoda i rashoda, u vašoj će kućnoj blagajni svaki mjesec ostati određeni višak novca. Taj višak novca najpametnije je iskoristiti za bržu otplatu kredita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana