Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Pomicanje granica i izazovi na poslu vode do boljeg razvoja

Pomicanje granica i izazovi na poslu vode do boljeg razvoja
1

Mali koraci i lekcije neuspjeha pobjeđuju strah od odbijanja, a čak ni preseljenje ne mora biti razlog za propuštanje prilike. Ne skrivajte se i prihvatite ponuđenu priliku

VIDEO

Napredak dolazi ako se odvažite na poslu činiti stvari kojima pomičete svoje granice. Strah od neuspjeha kod većine ljudi je kočnica kada je riječ o poslovnom napretku. Mnogi odbijaju poslovne izazove i nove projekte zbog toga straha. Kako biste povećali svoje samopouzdanje, najprije počnite malim izazovima i uključite se u manje zahtjevne projekte. Važno je ne bojati se odbijanja i promjena. 

Mnogi koji traže posao pomislit će da, ako ih odbiju, nisu uspjeli u životu. No neuspjeh treba prihvatiti kao pozitivno iskustvo koje će vam pomoći kako biste poboljšali svoje sposobnosti. Ni od promjene na poslovnom planu ne treba bježati. Ne prihvaćajući promjene, mogli biste propustiti dobre poslovne prilike. A šansa koja se ne propušta ujedno bi od vas mogla zahtijevati da promijenite radno mjesto, pa i adresu stanovanja. Toga se najčešće boje zaposlenici s obiteljima i oni koji su cijeli život proveli u istom gradu. 

Treba prihvatiti ovaj izazov, a sa šefom možete razmotriti uvjete i mogućnosti pod kojima bi vam takva velika promjena bila što lakša. Razmislite, možda će vam se nova lokacija svidjeti, a i daje vam priliku za novi početak. 

Ne skrivajte se i prihvatite višu poziciju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne bojte se preuzimanja veće odgovornosti. Mnogi bi radije sjedili skriveni iza računala nego držali govor pred dvoranom punom zaposlenika. Treba biti samopouzdan.

Ne razmišljajte, "ugrabite" priliku

Za neke “grabljenje” prilika znači više vremena provedenog na poslu i nedostatak slobodnog vremena. Previše razmišljanja škodit će vam za poslovnu budućnost. 

Ne bojte se drugog radnog mjesta 

Strah od rada u drugoj “branši” mnoge koči u odlučivanju sljedećega koraka. Skupljanje različitih vještina dobro će vam doći u budućnosti. 

Bez napretka nema ni napredovanja

Čak i ako trenutačan uspjeh izostane, odlučnost i prihvaćanje izazova na poslovnom planu dobro će vam doći u budućnosti. Stručnjaci kažu da bi se svi trebali dodatno angažirati jer se jedino tako možete naučiti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang