Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 6

Prestanite biti prestrogi prema sebi i riješite se negativnosti

Prestanite biti prestrogi prema sebi i riješite se negativnosti
1

Prestankom uspoređivanja drugima, zadavanjem sve većih ciljeva, ali i tjelovježbom, na putu ste do uspjeha. Vizualizirajte sebe kao uspješnog, odvažnog i bogatog

VIDEO

Želite li biti uspješni, odmah se riješite negativnih stavova.  “Ja to ne mogu”, “nisam dovoljno pametan”, “nisam dovoljno sposoban”  nisu samo misli nego i rečenice kojima dugoročno sami sebe sabotirate.   

Takvo podcjenjivanje sprečava vas da ostvarite većinu svojih ciljeva. A kako biste se izvukli iz tih autodestruktivnih misli, razmislite koja su vam prošla postignuća i zapišite situacije u kojima ste se doista pokazali. Pogledajte taj papir svaki put kad se osjetite nesigurnima. On će vam pomoći da uvidite kako ste sposobni za velik uspjeh samo ako promijenite način razmišljanja. No važno je da počnete s malim stvarima - kad vidite kako ste s lakoćom riješili jednostavniji zadatak, ohrabrit ćete se i za veće i složenije “pothvate”. Jedan od načina da se oslobodite podcjenjivanja je i tjelovježba. Kad pomislite da ne možete istrčati tih zadnjih nekoliko metara do cilja, pronađite unutarnju snagu i “potegnite” koliko god možete. 

Tad ćete uvidjeti kako nema nikakvih ograničenja osim onih koje namećete sami sebi. Isto načelo vrijedi i u poslovnom svijetu. Najvažnije je ukloniti psihičku barijeru koju uzrokuje podcjenjivanje i početi si govoriti “znam, hoću, mogu”. To neka bude vaša mantra koja će vas odvesti do željenog cilja. Također, naučite primati komplimente. 

Ako vas netko pohvali, nemojte umanjivati svoje zasluge, nego ih srdačno prihvatite. Vi sigurno imate vještine ili talent koji vas čini jedinstvenim i koji drugi vrlo lako uočavaju. Upravo iz tog razloga nema smisla uspoređivati se s drugima. 

Ignorirajte zle suradnike

Klonite se negativnih kolega, ne obazirite se na njihove zlobne komentare. Pustite da se samo odbijaju od vas, nemojte dopustiti da utječu na vaše samopouzdanje. Pokažite im da vas nimalo ne dira što vam kažu. 

Što je najgore, a što najbolje

Dvojite li trebate li prihvatiti zahtjevan zadatak, razmislite koji bi bio najgori mogući scenarij. Tad ćete uvidjeti da on zapravo nije tako strašan i težak. Također, zamislite  najbolji mogući rezultat jer će vas to odlično motivirati.

Koliko dajete, toliko dobivate

Potičite kolege da ostvare svoj maksimum u svakom zadatku i pohvalite ih kad dobro obave posao. Veliki su izgledi da će vam oni uzvratiti istom mjerom, a i to je jedan od načina da vratite vjeru u sebe. 

Ne strepite nego djelujte

Prestanite razmišljati o tome kako nešto ne možete, nego razmislite kako ćete to učiniti. Nemojte reći: “Pokušat ću to učiniti”. Radije si kažite: “Napravit ću to i siguran sam da ću biti uspješan.” Ne zaboravite da nikad nije kasno da se promijenite. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...