Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Šefe, moj pas je pod stresom i dr. izlike mogu se obiti o glavu

Šefe, moj pas je pod stresom i dr. izlike mogu se obiti o glavu
1

Teško da će vam povjerovati kako vas je u lovu ugrizao jelen ili je pao hladnjak na vas pa je umjesto loših isprika bolje zaraditi slobodan dan prethodnim radom

VIDEO

U istraživanju CareerBuildera, najveće internetske agencije za zapošljavanje u SAD-u, 29 posto zaposlenih priznalo je kako je “markiralo” s posla, uglavnom zbog planova s obitelji i prijateljima. Iako se najčešće opravdavaju bolešću, neki su ipak mnogo kreativniji. Tako je zaposlenik nazvao šefa i tvrdio kako neće doći na posao jer se autobus pokvario, a onda su upali pljačkaši i ukrali mu aktovku sa spisima. Mobitel i novčanik lopove uopće nisu zanimali. Mlada službenica javila je nadređenom kako su joj se šišmiši zapleli u kosu.

Jedan se kreativac dosjetio javiti da je pao hladnjak na njega pa ne može nikamo. No zaposlena je dama bila još domišljatija. Tvrdila je kako ima nestvaran peh i mora hitno kod liječnika. Njezini umetci za grudi nisu bili jednake veličine. Među blistavim su umotvorinama i isprike poput onih da ih je ugrizao jelen dok su bili u lovu, da su se prejeli na zabavi, da su pali s kreveta i slomili nos ili ih je pas zarazio prehladom. Ili se jedan zaposlenik žalio kako je morao ostati kod kuće jer je njegov pas bio uzrujan nakon obiteljskog vikenda.

No ima i još maštovitijih isprika, a jedna od njih je svakako i ona kako se čovjek nakon ručka zaboravio vratiti na posao. A drugi se izvlačio kako je skupo platio humanost: darovao je previše krvi i nije mogao doći na posao tri dana.

Dvije smrti majke u godini nisu uvjerljiva isprika

Nemojte da vam smrt u obitelji bude isprika ako nije istina. Šef će potpuno izgubiti povjerenje u vas. Događalo se da nekomu majka umre dvaput ili da u godini umre “svih 12” djedova i baka.

Popili ste tablete za spavanje umjesto vitamina

Previše mi se spava, nikakav je izgovor za nedolazak za posao. Voditeljica u IBM-u kaže kako joj je bilo najsmješnije kad je zaposlenica javila da je umjesto vitamina popila tablete za spavanje

Ne rade li garažna vrata, nazovite taksi

Javiti da su vam se zaglavila garažna vrata nije rješenje. Oni koji imaju automatska izvlače se na nestanak struje, no zaborave da se upravo zbog toga mogu ručno otvoriti. A možete i nazvati taksi.

Padanje u komu na jedan dan nije baš sjajan izgovor

Jedan zaposlenik branio se kako nikako nije mogao doći na posao jer se otrovao hranom i pao u komu. Drugi je vrlo ozbiljno objasnio kako nije došao raditi jer je cijeli dan čekao u redu za karte za koncert.

Privatni problemi neka ostanu privatni

Rijetko će “upaliti” i isprika: “Imam privatnih problema koje hitno moram riješiti”. To može značiti štošta, od umora do posjeta frizerki ili kozmetičarki, a nadređeni su toga itekako svjesni.

Zbog 'prozirnih' laži nestaje povjerenje

Iako svi moramo platiti račune, jednostavno postoje dani kad bismo bili svugdje osim na poslu. Šefovi obično cijene iskrenost, a izvlačite li se prečesto na bolest, neće vam vjerovati ni kad ste zaista bolesni. A to vam neće pomoći ni da steknete simpatizere među kolegama. Počnete li se služiti neuvjerljivim izlikama, izgubit ćete svaku vjerodostojnost.

 Zaboravite na isprike poput: “Zaboravio sam koji je dan u tjednu”, “Udario sam kokoš dok sam dolazio biciklom”, “Otrovala me punica”, “Žena mi je spalila svu odjeću pa nemam u čemu na posao”, “Pas mi je pojeo pokaz”, “Dao sam previše krvi” ili “Netko mi je ubacio nešto u piće”. No ima i dobrih izlika, a jedna je od njih da ste zaslužili slobodan dan. Ako dolazite ranije na posao ili ostajete dulje i sve što napravite izvrsno je obavljeno, nitko vam neće reći da ne zaslužujete predah.

Poslovni sastanak skratit će radni dan

Ručak s klijentom dobar je razlog da niste na poslu veći dio dana. Ali zato se zaista i morate naći s njim, iako ne morate biti zajedno satima

'Ženske stvari' isprika je koju neće provjeravati

Imam menstrualne grčeve, izlika je koju nitko ne može osporiti. Muškarcima je to neugodna tema da bi o njoj uopće raspravljali, a zapravo i nemaju pojma što je to točno. Žene će uglavnom suosjećati s vama. Nažalost, samo se one i mogu služiti ovom isprikom. U svakom slučaju, uvjerljivije je od: “Ne mogu doći jer se nikako ne uspijevam sjetiti gdje su mi cipele.”

Spas je u liječniku, a ni rad od kuće nije loše rješenje

Dogovorite li posjet liječniku ili zubaru ranije ujutro ili potkraj radnog vremena, kraće ćete boraviti na poslu. Još ako odaberete petak poslijepodne, produljit ćete si vikend. Od ureda možete predahnuti i zamolite li da koji dan radite od kuće, ako to tvrtka dopušta. Iako ćete raditi, brže ćete završiti i nećete putovati do posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu