Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Misija posao: Nekoliko savjeta za intervju za posao

Misija posao: Nekoliko savjeta za intervju za posao
1

Vještine i radno iskustvo neće uvijek osigurati zaposlenje. Uz kvalitetan životopis, kandidati moraju zadovoljiti još sedam uvjeta kako bi dobili željeni posao.

VIDEO

Vještine i radno iskustvo neće uvijek osigurati zaposlenje. Uz kvalitetan životopis, koji sadrži opis zaduženja i ostvarenih poslovnih rezultata, kandidati moraju zadovoljiti još sedam uvjeta kako bi dobili željeni posao.

Odjeća je prvi susret

U prvih deset sekundi susreta s potencijalnim poslodavcem najprije će “progovoriti” njihova odjeća. Tako će elegantno odijelo reći “zaposlit ćeš me jer imam ozbiljne namjere”, a traperice, trenirka ili tenisice govore o nonšalantnom kandidatu koji ne poznaje poslovni bonton. Dolazak u zakazano vrijeme odaje odgovorna zaposlenika, a kašnjenje neorganizirana tipa koji možda ni ne želi ponuđeni posao. Još ako je stisak ruke “mlak”, potvrdili ste nezainteresiranost za radnim mjestom.

Gledajte sugovornika u oči

Pogled u oči prokazat će samopouzdana kandidata, a oni kojima oči “lutaju” po prostoriji i ispitivaču će ukazivati na nervozu. Iskreni i izravni odgovori na pitanja također su sastavni dio dobrog dojma, a isprazno brbljanje i laganje ne isplate se jer će poslodavac provjeriti sve informacije. Osobito one koje mu zvuče zadivljujuće ili nestvarno.

I vi procijenite poslodavca

Iako vam je posao prijeko potreban, ne zanemarujte sitnice na intervjuu jer možda tamo ipak ne želite raditi. Dogovaranje za intervju u posljednji tren, kašnjenje, neprestani prekidi razgovora telefonskim pozivima, žvakanje i neodgovaranje na mailove s upitima o daljnjem testiranju pokazuju da se poslodavac ne odnosi s poštovanjem prema zaposlenicima. “Značajni” pogledi i omalovažavanje znak su da pobjegnete glavom bez obzira.

Saznajte sve o tvrtki

Pripremate li se za razgovor za posao, nemojte se ograničiti samo na podatke s interneta, savjetuju poslovni stručnjaci. Na internetu se nalaze uglavnom samo osnovne informacije, no želite li impresionirati poslodavce, angažirajte se više. Stručnjaci savjetuju da nazovete tvrtku i zatražite njihove prospekte, godišnja izvješća i stanja na tržištu. Dobro ih proučite, zapamtite uspone, a možda i uočite rješenja za neke probleme. Tako ćete sigurno biti korak ispred ostalih posloprimaca.

Čak i ako ne dobiju posao, kandidati koji nakon odbijenice pošalju pismo (e-mail) zahvale, u kojem će posloprimcu zahvaliti na iskazanom interesu, bit će prvi na popisu budućih zaposlenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera