Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Za svaku vrstu šefa može se naći pametna taktika i rješenje

Za svaku vrstu šefa može se naći pametna taktika i rješenje
1

Vrste šefova: sadisti stalno maltretiraju zaposlenike, sveznalice žele da se naređenja provode na njihov način, a neuhvatljivi nikad nisu dostupni kad ih trebate

VIDEO

Ma koliko god sličili jedni drugima, svaki šef ima različitu i jedinstvenu osobnost. Iako se preporučuje ne obraćati preveliku pozornost na šefove i još manje ih kritizirati, u svakodnevnom radu nemoguće je ne primijetiti njihove nedostatke. Svi koji imaju priliku dulje vremena raditi poslove u kojima su podređeni odlukama šefova, svjedoče o štetnom djelovanju moći nadređenih na zaposlenike. Klasični primjer šefova su oni koji jedini sve najbolje znaju. 

Bez obzira na to što zaposlenici predlože, ma koliko god prijedlog bio originalan, takvi šefovi će u svemu pronaći nedostatke i pritom inzistirati da se provode njihova naređenja. S takvim “sveznalicama” najbolje ćete proći ako od njih, za sve što ste zamislili, zatražite njihovo mišljenje i odobrenje te stvorite dojam da oni imaju posljednju riječ. Moguće je naići i na šefove koji, kritizirajući tuđi rad, zapravo skrivaju svoje nedostatke i nesposobnosti. 

Osim što stalno stvaraju loše raspoloženje kod zaposlenika, takvi šefovi ponekad mogu biti i izuzetno opasni jer će učiniti sve kako bi uklonili one koji su sposobniji od njih. Za mirnu suradnju s nesposobnim i zlobnim šefom upotrijebite strategiju diskretnog upućivanja na pogreške i dobronamjernog pomaganja.

Mučitelj zaposlenika

Sadistički šef uživa u ponižavanju zaposlenika. Maltretira ih i zbog najmanjih propusta, a ako ih nema, izmislit će ih. S takvim šefom treba izbjegavati bilo kakve sukobe. Ostavite ego kod kuće i odgovorno se posvetite poslu. To će ga s vremenom smekšati i usmjeriti na one koji pružaju.

Neuhvatljivi šefovi

Neki šefovi nikad nisu dostupni. Kad god želite razgovarati o nečem važnom, oni nemaju vremena. Zato je s njima najbolje zakazivati sastanke putem e-maila. Jasno odredite vrijeme početka i kraja razgovora, ali ih i podsjetite na dogovor.

Šef koji ne voli kreativnost

Konvencionalni šef drži se prastarih provjerenih rutina poslovanja jer misli da su najučinkovitije. Koči kreativnost jer ne prihvaća nove ideje i pristupe te zahtijeva da sve bude gotovo na vrijeme. Poštujte njegova pravila i slušajte što vam govori, čak i kad je riječ o najjednostavnijim zadacima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera