Obavijesti

Sport

Komentari 267

Ništa od rumunjskog spasa: 'Barakude' su ispale sa Eura!

Ništa od rumunjskog spasa: 'Barakude' su ispale sa Eura!
1

Hrvatski vaterpolisti prije od očekivanog su se oprostili s Europskog prvenstva. Po neželjenom scenariju Crna Gora je dobila Srbiju, a Rumunji su izgubili od Nijemaca

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva u vaterpolu! 'Barakude' su prije Eura u Eindhovenu planirali pohod na medalju pa i zlato, no sasvim neočekivano oprostile su se od daljnjeg natjecanja već po skupinama.

Sasvim nevjerojatno to zvuči, ali današnji željeni scenarij nije se ostvario kako se priželjkivalo. Hrvatska nakon poraza od Njemačke u subotu nije odlučivala o svojoj sudbini. Uz današnju pobjedu protiv Španjolske moralo im se poklopiti da Srbija ne izgubi od Crne Gore, a ako bi se to dogodilo slabašna Rumunjska nije smjela izgubiti od Njemačke.

Svoj dio posla Rudićevi izabranici su ostvarili slavljem nad Španjolskom 11-10, no nakon toga ekspresno su se uključili u praćenje susreta Crne Gore i Srbije. 'Barakude' su mogle samo slegnuti ramenima nakon što su Crnogorci slavili s 11-7 gurnuvši ih na rub ispadanja. S početkom u 17.30 sati preostala im je posljednja nada u Rumunjskoj koja nije osvojila ni bod na prvenstvu.

No, Njemačka je slavila 10-9 i izbacila Hrvatsku s Europskog prvenstva. Bila je to tijesna završnica u kojoj je Rumunjska ima nekoliko prilika za izjednačenje, a najveća je bila 25 sekundi prije kraja. No, naš prolaz 'ukrala' je stativa koju su Rumunji zatresli i oprostili se zajedno s Hrvatskom u najranijoj fazi natjecanja. Posljednje sučeve odluke bile su dvojbene kad su isključili rumunjskog igrača u obrani te su propustili isključiti Nijemca koji je očigledno faulirao Rumunja u izglednoj prilici za gol. Zanimljiv je podatak da su Rumunji imali čak 16 isključenja naspram šest Nijemaca.

Za to vrijeme Ratko Rudić je nemoćno pratio ispadanje svoje reprezentacije na tribini bazena u Eindhovenu samo dvije nakon što je  trijumfalno osvojio Europu na domaćem bazenu u Zagrebu. Njemačka kao treća ide u četvrtfinale.

Serijom 6-1 Hrvatska preokrenula Španjolsku

Nakon našeg ulaska u utakmicu nikakve kalkulacije nisu nam bile potrebne. S igrom iz prve četvrtine mogli smo već početi pakirati kofere. Pobjeda protiv Španjolske bila je imperativ. Gubili smo 3-0 u prvoj četvrtini, ali druga je bila sjajna. Sa 6-1 serijom preokrenuli smo utakmicu. Uslijedila je "crna rupa", pet minuta bez gola i Španjolci su se vratili u igru.

No Čudesni Pavić na golu "skinuo" je tri kontre i najzaslužniji je što Španjolci nisu potpuno preokrenuli utakmicu. U trećoj četvrtini smo se pribrali i prvi put poveli četiri gola razlike. Trebalo je u posljednjoj dionici samo završiti posao. 

Ali mi smo majstori u kompliciranju. Imali smo 11-6 četiri minute prije kraja, a onda opuštanje i evo Španjolaca na samo jedan razlike i napad. Imali su i igrača više, izradili akciju, ali čudesni Pavić nas je spasio obranom 15 sekundi prije kraja. 

Posljednje kolo Eura u skupini:

Hrvatska - Španjolska 11-10

Srbija - Crna Gora 7-11

Njemačka - Rumunjska 10-9

Ljestvica:

1. Srbija 12

2. Crna Gora 10 

3. Njemačka 9  

4. Hrvatska 9 

5. Španjolska 4

6. Rumunjska 0 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao