Obavijesti

News

Komentari 45

Bauk objavljuje popis birača: "Markić me treba pohvaliti..."

Bauk objavljuje popis birača: "Markić me treba pohvaliti..."
1

Ministar Arsen Bauk kaže da je pomagao volonterima koji su za 'U ime obitelji' skupljali potpise te da je inicijativa trebala napasti Ustavni sud, a ne njega

VIDEO

Poslijepodne će biti objavljen popis birača, a već neko vrijeme govorim da ih ima oko 3,5 milijuna. Skoro 40.000 građana se pobrinulo kako bi mogli glasati jer na dan izbora neće biti na mjestu prebivališta, kazao je danas ministar uprave Arsen Bauk u emisiji Hrvatskog radija 'Poligraf'. 

Gost je bio i Krešimir Planinić iz inicijative 'U ime obitelji' koja traži ministrovu ostavku. Planinić je objasnio iz kojih razloga. 

- Jedan od razloga su nesređeni popisi birača jer imamo dva popisa birača, a to je neodrživo. Ministar je najavljivao da je prioritet da se to sredi i uskladi. Sada imate jedan broj birača koji je u registru, a drugi se mijenja svako malo kad ga spominju u javnosti. Drugi razlog je taj što je inzistirao da je za raspisivanje referenduma potrebno više potpisa no što je zaista potrebno - kazao je Planinić. 

Bauk se tu nadovezao kazavši da je upozoravao skupljače potpisa da im možda neće biti dovoljan broj s kojim raspolažu te da u ukupan broj birača ubrajaju i one iz dijaspore.

- Umjesto da me pohvale što sam ih upozoravao, oni mene napadaju, ali valjda im je lakše napadati političare nego Ustavni sud, kazao je Bauk. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.