Obavijesti

Show

Komentari 21

'Bio je uzor i učitelj, njegovo ime bilo je garancija kvalitete'

'Bio je uzor i učitelj, njegovo ime bilo je garancija  kvalitete'
5

Krstu Papića su prije samo nekoliko dana primili u KBC Zagreb zbog bolova u trbuhu. Hitno su ga operirali, a liječnici su utvrdili da mu otkazuje gušterača

VIDEO

Krsto Papić preminuo je u 80. godini u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti. Kolege i prijatelji su u šoku.

Papića su prije samo nekoliko dana primili u KBC Zagreb zbog bolova u trbuhu. Hitno su ga operirali i utvrdili da mu otkazuje gušterača.

Doznajemo da je imao rak želuca koji se proširio i na gušteraču.     

- Pa nedavno smo bili skupa i bilo je sve u redu! Strašno, on i Nikola Ivanda bili su dva najtoplija bića na svijetu. Nisam još ni Nikolu prežalila, a sad ovo - rasplakala se Mirjana Majurec. Glumica koja se tri godine bori s rakom dodala je kako joj je Papić dao ulogu u svojem posljednjem filmu 'Cvjetni trg' kako bi imala novca za liječenje. U filmu glumi i Goran Grgić koji se na setu jako zbližio s Papićem.

- Bili smo vrlo prisni. On je jedan od naših vrhunskih režisera. Unatoč godinama, bio je moderan, brz i aktualan - rekao je Grgić.

Za Papićem tuguju supruga Jadranka Štefanec Papić (65), sedmogodišnje blizanke Tara Kristina i Ela Katarina te kći iz prvog braka Branka. Neutješan je i redatelj Vinko Brešan.

- On za mene nije bio samo velikan filma i redatelj koji je svojim radom najbolje predstavio Hrvatsku. Bio je moj uzor i učitelj, a taj je odnos prerastao u prekrasno prijateljstvo. Ja sam danas izgubio velikog prijatelja - kroz suze je rekao redatelj koji se sa starijim kolegom druži od djetinjstva.

Upoznao ih je njegov otac, pisac Ivo Brešan.

- Osjećam se kao da mi je umro najbliži član obitelji. Nisam mogao vjerovati kad mi je Vinko javio da je Krsto u komi. On je uvijek živio zdravo, pazio kako jede. Nikad nije bio bolestan. Bio je najzdraviji čovjek na svijetu, mislio sam da će živjeti sto godina - rekao je Brešan stariji. Relja Bašić ističe kako je Papić bio asistent i savjetnik svim velikim hrvatskim i jugoslavenskim režiserima.

- Ogromna je šteta što je preminuo jer je imao i pedagošku zadaću. Njegovo ime uvijek je bilo garancija kvalitete - kaže Relja Bašić.

Papić je debitirao 1965. omnibusom 'Ključ', a 1967. snimio je prvi dugometražni film 'Iluzija'. Režirao je 'Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj', 'Tajnu Nikole Tesle', 'Život sa stricem', 'Priču iz Hrvatske', 'Kad mrtvi zapjevaju', 'Infekciju'. Mafijašku dramu 'Cvjetni trg' prikazao je ljetos u Puli, ali početak distribucije nije dočekao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu