Obavijesti

News

Komentari 87

Lalovac ministrima: 'Nema izlaska iz recesije bez rezanja'

Lalovac ministrima: 'Nema izlaska iz recesije bez rezanja'
1

Patimo se već pet godina, s recesijom, s troškovima na rashodovnoj strani i ako ne krenemo u ozbiljne reforme, patit ćemo se još idućih pet godina, kaže Lalovac

VIDEO

Ministar financija Boris Lalovac iz SAD-a je poslao poruku svojim ministrima - 'bez ozbiljnih reformi nećemo izići iz recesije'. 

- Patimo se već pet godina, s recesijom, s troškovima na rashodovnoj strani i ako ne krenemo u ozbiljne reforme, patit ćemo se još idućih pet godina - naglasio je Lalovac, a prenosi HRT

Ministar Lalovac je u Washingtonu na glavnoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda. 

- U SAD-u smo obavili vrlo kvalitetne razgovore s investitorima, nismo se došli zaduživati. Posjetili smo američko ministarstvo financija, a naš se državni odvjetnik sastao s čelnim ljudima američke porezne uprave (IRS). Oni će u studenom doći kao pomoć našoj Poreznoj upravi u uspostavi novog sustava protiv utaje poreza i prevara - rekao je za HRT Lalovac.

'Nisam tražio pomoć MMF, ali...'

Upitan je li tražio pomoć MMF-a, ministar je rekao da nije, ali su sa Svjetskom bankom dogovoreni projekti iz područja zdravstva i socijale, tzv. program for results, vrijedan 150 milijuna eura. S predstavnicima MMF-a potvrđena je suradnja oko njihove metodologije "standing reviewa". 

'Mirovine nećemo dirati jer su one u Hrvatskoj preniske'

- MMF-u i Europskoj komisiji smo rekli da u mirovine nećemo dirati jer su u Hrvatskoj mirovine preniske. Neće biti linearnog rezanja plaća. Svaki će ministar u svojem resoru vidjeti koliko može napraviti - naglasio je Lalovac.

Grčić: HDZ je predložio monetizaciju autocesta, a sada je protiv

Uz ministra Lalovca u SAD-u je i Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Grčić je, pak, za HRT rekao kako unatoč pritiscima iz oporbe Vlada neće odustati od glavnih reformi. Kao primjer naveo je monetizaciju autocesta. Kaže kako je to upravo bio prijedlog HDZ-a dok je bio na vlasti, a danas mu se protivi unatoč tome što je svjestan da to moramo učiniti.

Grčić je rekao i kako nas nakon dobrih rezultata na tržištu euroobveznica očekuju nova zaduživanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa