Obavijesti

News

Komentari 179

Glogoški: Za stol ćemo sjesti tek nakon traženih smjena

Glogoški: Za stol ćemo sjesti tek nakon traženih smjena
1

Za izjavu kako ćemo biti izbačeni iz EU-a radi prosvjeda branitelja, Matić je rekao kako je izrečena u trenutku ogorčenja te da ne misli da bi se to moglo dogoditi

VIDEO

Gostujući u Otvorenom na HTV-u predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški rekao je kako pred Ministarstvom postaje sve opasnije. A za stol će sjesti tek kada budu smijenjeni ministar i njegovi suradnici, naglasio je. 

Ponovio je kako nisu ispolitizirani te da trebaju ministra hrvatskih branitelja, a ne ministra koji će biti prvenstveno ministar u Vladi. Također je rekao kako žele razgovor o Ustavnom zakonu o hrvatskim braniteljima.

U četvrtak će pred Sabor doći kako bi javnosti pokazali, kako je rekao Glogoški, da im je lakše doći na Markov trg nego što je predsjedniku Sabora doći k njima u Savsku. 

Najmanji problem dati ostavku

Ministar Predrag Matić rekao je kako je najmanji problem dati ostavku. Svi oni znaju da sam vukovarski branitelj. Ponosan sam na sve što sam napravio u svom dosadašnjem mandatu, naglasio je Matić. 

- Ministar sam svim braniteljima i svima mogu doći razgovarati - rekao je. Za svoju izjavu kako ćemo biti izbačeni iz EU-a radi prosvjeda branitelja, Matić je rekao kako je izrečena u trenutku ogorčenja te da ne misli da bi se to doista moglo dogoditi.

Traže nešto na što imaju pravo

Član saborskog Odbora za ratne veterane (HDZ) Zvonko Milas rekao je kako su neka prava branitelja doista ukinuta i kako je ta skupina posljednja koja bi trebala snositi teret krize. 

- Branitelji traže nešto na što imaju pravo i u toj situaciji se ne može tražiti krivca u HDZ-u - naglasio je te dodao da hrvatskim braniteljima ne može nitko manipulirati.

Ministar Matić je još jednom pokušao opravdati ili pojasniti izjavu svog pomoćnika Bojana Glavaševića. 

- To je jedno sociološko stajalište koje je on imao pravo iznijeti, to je bilo samo jedno postavljeno pitanje - rekao je Matić.   Milas smatra da se Glavašević trebao ispričati, jer je Glavašević prvenstveno pomoćnik ministra branitelja, a tek onda znanstvenik. 

Prosvjed politički motiviran

Franko Vidović, član saborskog Odbora za ratne veterane (SDP) rekao je kako se Glavaševiću ta izjava neopravdano stavlja na teret, a on je tim pitanjem samo želio potaknuti na razmišljanja. Za Stazićevu izjavu kako su branitelji vojno krilo HDZ-a Vidović kaže da nije stav SDP-a. 

- Činjenica je da je ovaj prosvjed politički motiviran iza kojeg ne stoji nužno HDZ - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke