Obavijesti

News

Komentari 14

Objavljeni su rezultati državne mature, još nema konačne liste

Objavljeni su rezultati državne mature, još nema konačne liste
1

Orijentacijske liste s državne mature će biti objavljene 30. lipnja, a određen broj visokih učilišta još nije unio rezultate dodatnih provjera znjanja i sposobnosti

VIDEO

Rezultati ovogodišnje državne mature pokazali su da većina hrvatskih gimnazijalaca prosječno vlada hrvatskim jezikom i matematikom, dok im strani jezici predstavljaju veći problem nego prošle godine. Ispitni rezultati za biologiju, fiziku, kemiju i ostale izborne predmete pokazuju veću sličnost u odnosu na prošlogodišnje. Zabilježen je i manji broj negativnih ocjena, a veći broj pozitivnih.

Goran Sirovatka, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja istaknuo je da treba povesti brigu o provođenju ispita, te da treba osigurati da provedba državne mature bude shvaćena kao ozbiljan posao. Poseban je naglasak stavio na ujednačavanje kriterija ocjenjivanja.

Rezultate ispita državne mature objavili su u nedjelju popodne, a maturanti svoje rezultate mogu vidjeti na stranici Postani student. Orijentacijske liste će biti objavljene 30. lipnja, a određen broj visokih učilišta još nije unio rezultate dodatnih provjera znanja, vještina i sposobnosti. Na stranici ističu kako bi se trenutačno kandidatima mogla stvoriti kriva slika o rezultatima zbog nedostataka određenih podataka. Nakon 30. lipnja će na rang-listama biti promjena zbog prijavljivanja i odjavljivanja studijskih programa te promjenama bodovnog stanja. Konačna rang-lista će biti objavljena 7. srpnja 2011. godine u ponoć. 

Najviše izlazili na politiku i gospodarstvo

Kako piše tportal, najviše maturanta prijavilo je ispit iz fizike te politike i gospodarstva. Najlošije su se pripremili za fiziku i engleski jezik. Za fiziku ih se prijavilo 8.080 od čega je čak 1.923 učenika dobilo jedinicu. Za ispit iz politike i gospodarstva prijavilo se čak 9.904 učenika, a palo ih je samo 322.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.