Obavijesti

Sport

Komentari 3

Aco: Čuvajte se Veselog, taj baš može blokirati sve živo...

Aco: Čuvajte se Veselog, taj baš može blokirati sve živo...
7

Češki razigravač Satoransky viši je od dva metra, on sve kontrolira. Zato ga treba odvojiti od ostatka momčadi i tako im otupiti oštricu, rekao nam je Aco Petrović...

VIDEO

Onih prvih 35 minuta protiv Grčke ideal je kako treba igrati, rekao je Aco Petrović uoči nedjeljne utakmice osmine finala Eurobasketa protiv Češke.

- Naš najveći problem vidi se kroz posljednje tri utakmice u skupini. Ne smijemo si ponovno dopustiti sporiji početak jer to može značiti eliminaciju. Pitanje je hoćemo li se opet moći vratiti iz zaostatka od 10 ili 12 poena - kaže Aco.

Češka u košarkaškom kontekstu ne zvuči pretjerano opasno, no to ne znači da je ne treba je vrlo ozbiljno shvatiti. Dapače. Bivši izbornik, a današnji predsjednik Cibone, ima recept za pobjedu koja vodi među osam najboljih reprezentacija Europe.

- Satoransky je vrlo dobar razigravač, viši od dva metra, on sve kontrolira. Njega treba odvojiti od ostatka momčadi i tako im otupiti oštricu. Česi su atletska momčad koja može stvarati probleme. Ključ je ‘nož u zube’ i 40 minuta obrane - smatra Petrović.

Drugi ključni igrač Češke je Jan Vesely, kojeg se domaći ljubitelji košarke sjećaju iz Partizana. Izuzetno je skočan, izvrstan bloker.

- Naši centri imaju problema kad igraju protiv ‘vertikalnih’ centara, a Vesely je u tome najbolji u Europi. Ključno je pokušati ga što prije napuniti osobnim pogreškama.

Prođe li Češku, naša reprezentacija napravila je najveći dio posla u ostvarivanju minimalnog cilja, plasmana na kvalifikacijski turnir za OI u Riju, na koji će momčadi plasirane između 3. i 7. mjesta. A tamo bi vjerojatni protivnik bila Srbija, dosad najimpresivnija momčad Eurobasketa.

- Maknimo na stranu ratove, igra se na terenu, nema političke kulise. Ta je utakmica za nas idealna iz psihološkog aspekta jer nemamo apsolutno ništa za izgubiti. Ako idemo muški, ako im ne dopustimo da u prvoj četvrtini odu na deset razlike, oni će postajati nervozni, a naše će šanse rasti iz minute u minutu. 

- Zato bi nam ta utakmica trebala biti najlakša za pripremu. Srbi su jaki, oni su na Eurobasket došli po zlato i imaju mnogo više izgubiti. Ako se spustimo u obrambeni stav, ako budemo imali više raspoloženih igrača, kao protiv Grčke, imamo šanse.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao