Obavijesti

Sport

Komentari 29

Aco Petrović za 24sata: Bit će čudo ne osvoje li Francuzi EP

Aco Petrović za 24sata: Bit će čudo ne osvoje li Francuzi EP
1

HRVATSKA U ZONI MEDALJA Dođemo li do četvrtfinala, sve će ovisiti o danu. Budemo li mi imali dobar dan, eto nas u polufinalu Eurobasketa, vjeruje Petrović

VIDEO

Francuska je, po meni, jedini pravi favorit ovog Eurobasketa, a Hrvatska će biti u zoni medalja. No tu će puno ovisiti o protivniku u četvrtfinalu i kakav će tko dan imati.

Počnimo sa skupinom A. Francuzi su u naponu snage, 90 posto sastava su im igrači iz NBA lige, igraju doma i bilo bi veliko iznenađenje da ponovno ne postanu europski prvaci. U toj skupini je i Rusija, koja objektivno nema kvalitetu za veće stvari. Mislim da im je maksimalni domet osmina finala. Izbacili su ih s prvenstva, pa ih vratili, ali kod njih nije u pitanju kriza vlasti nego igračke kvalitete.

BiH, koju sam prije dvije godine vodio u Sloveniji, svakome će biti neugodan protivnik. Oni su ratničko-radnička momčad, nitko ih neće razbiti, ali fale im tri startera - Teletović, Nurkić i Đedović - a samim time i poeni. U skupini su u kojoj mogu dobiti dvije utakmice i proći u drugi krug.

Nijemci su doma, ali će "visjeti"

Poljska bi mi bila zanimljiva zbog novog Cibonina igrača Dardana Berishe, no on se prošlog tjedna razišao s reprezentacijom. Američki izbornik prednost je dao Slaughteru, njega je vidio kao pričuvu, čime on nije bio zadovoljan, pa su sporazumno dogovorili razlaz. Osim Francuza, nikoga iz te skupine ne vidim u četvrtfinalu jer se križa s najjačom skupinom na EP-u.

U njoj je domaćin Njemačka, ali ima najtanji roster. Ne znam koliko mogu bez Zirbesa. Schröder je playmaker koji dolazi, ali ne možeš sve svaliti na leđa tako mladog igrača, a ni Nowitzki više ne može toliko ako mu suigrači ne otvore prostor za šut. Oni su najbliži neprolasku, unatoč domaćoj publici, ali ionako će bolju domaću atmosferu imati Turci, koji su prava domaćinska momčad.

Tu su i Španjolci, za koje je dobro da su kao naturaliziranog igrača odabrali Mirotića jer im taktički može dati puno više nego Ibaka, s kojim bi imali dvije petice u petorci. No ostali su na pet vanjskih igrača i pitanje je kolika im je dubina klupe. Sve su pobijedili na pripremama, no puno utakmica samo par razlike, čak i protiv autsajdera.

Talijani su atipični, igraju s pet vanjskih igrača jer i centar Bargnani više se izvlači na šut. Bit će ih teško braniti. Srbija može biti i prva i treća u toj skupini, možda izgubi od Španjolske na startu, no ima karakter i dobru momčad. Neće nedostajati Boban Marjanović, na centrima imaju Raduljicu i Kuzmića, ali i momčad za small ball. Imaju odgovore na sve te Teodosića, koji može biti prevaga.

Važno je izbjeći jaku Litvu

U našoj će se skupini sve odlučivati između Hrvatske i Grčke, koje su za nijansu bolje od Slovenije. Slovenci su vrlo neugodni, pogotovo nama u prvoj utakmici, ali kad im se oduzme trka, pitanje je koliko mogu odgovoriti u igri pet na pet. Gruzija bi se trebala boriti sa Slovenijom za treće mjesto, a najbitnije je izbjeći četvrto kako bi se izbjeglo Litvu u osmini finala.

U skupini D Litva je favorit, iako nije na tragu prošlih sezona, no oni uvijek pronađu modus da budu pravi. Latvija je domaćin skupine, ali je u padu, nije na razini otprije dvije godine. Česi i Ukrajinci imaju dobre momčadi, a Belgija bi mogla zakomplicirati skupinu.

Francuzi su glavni favoriti, a za medalje će se još boriti Španjolska, Srbija, Grčka i Hrvatska. Hoćemo li u polufinale, ovisit će o danu. Naš dobar dan znači pobjedu, protivnički - poraz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani