Obavijesti

Sport

Komentari 13

Banana o kojoj sad priča cijeli svijet: Leteći Nik otkriće SP-a

Banana o kojoj sad priča cijeli svijet: Leteći Nik otkriće SP-a
2

NIK SLAVICA Hrvatska je izgubila finale U-19 Svjetskog prvenstva protiv SAD-a, ali dobila je čudesnog Slavicu, posljednjeg u nizu talentiranih šibenskih košarkaša

VIDEO

Ono je bilo savršeno. I dan poslije, što više gledam tu blokadu, to mi izgleda sve bolje i bolje, rekao je Nenad Slavica .

Njegov sin Nik (18) bio je najbolji hrvatski igrač u finalu juniorskog SP-a na Kreti. Osim što je zabio 23 koša i odigrao baš za desetku, pobrinuo se za najbolji potez cijelog Svjetskog prvenstva - u drugom poluvremenu blokirao je Jaysona Tatuma pri pokušaju silovitog zakucavanja.

VIDEO

- Čudo je koliko Nik ima talenta i osjećaja za skok - kaže Nenad, nekad sjajni šibenski košarkaš, suigrač Dražena Petrovića. Za mlađe generacije koje ga nisu imale prilike gledati, igrao je gotovo identično kao što danas igra njegov sin.

- Nik je visok 205 centimetara, a ja sam na točno dva metra. Tih pet centimetara jedina je razlika - nasmijao se Nenad Slavica.

- Ali sigurno će napraviti puno veće stvari od mene u svojoj karijeri, nema nikakve dvojbe - dodao je.

Nika je nakon slijetanja u Zagreb iznenadila očeva konstatacija o sličnosti.

- To je rekao? Nismo baš isti, ja sam dvaput brži i triput skočniji - rekao je mlađi Slavica i nasmijao prisutne.

- Stalno razgovaramo o košarci, na kauču, dok gledamo TV, jedemo...

Ameri poludjeli za njim

Nik je košarkaški fanatik, obožava NBA i san mu je jednog dana tamo osvojiti naslov. SP u Grčkoj bio je prvi korak prema tom cilju.

- Zovu me Amerikanci s raznih koledža , žele da dođem kod njih ili barem razgovarati sa mnom. Bilo je puno NBA skauta, lijep je osjećaj znati da sam im na radaru - kaže Slavica, koji bi još koju godinu želio ostati u Ciboni, zatim stasati u nekom euroligašu prije odlaska u najjaču ligu svijeta. A u Ciboni su s užitkom pratili što se događa u Grčkoj.

- Iskreno, nije me iznenadila njegova igra. Cijelu sezonu radili smo skupa, Nik je specifičan lik, ali ako mu kažete što vam treba na terenu, on će to napraviti. I to na vrhunskoj razini - rekao je Danijel Lutz , lanjski šef omladinskog pogona u Ciboni.

Obožava obranu i američki nogomet

To što su njih dvojica imali odličan odnos na terenu i izvan njega nije nikakvo iznenađenje.

- Nik obožava američki nogomet, o tome smo često razgovarali, čak i prije nekih utakmica. Raspričali bismo se o ispuhanim loptama i Tomu Bradyju . To je bio dobar način da ga opustim, pa bi mi vratio odličnom igrom - pojašnjava Lutz.

Slavica se sa samo 12 godina preselio u Zagreb. Velike stvari najavio je na finalnom turniru juniorskog prvenstva Hrvatske, kad je Cibona osvojila naslov, a Nik je dobio nagradu za najboljeg igrača završnice .

- Osim što je zaustavio prvo Roka Badžima pa onda i Lovru Mazalina , stigao je i u napadu pozabijati. Sličnu ulogu imao je i na SP-u. Ante Nazor savršeno je radio s njim, pridobio ga je jer mu je dao najvažnije zadatke u obrani i slobodu u napadu. Takva košarka Nika privlači - dodao je Lutz.

Od starog uči nove trikove

Mladom Šibenčaninu pomaže i što uvijek može potražiti savjete na istoj adresi. To i radi poslije svake utakmice.

- Razgovaramo o košarci svaki dan, pogotovo kad odigra neku utakmicu. Uvijek mu pokažem neki stari trik i ponavljam da je košarka samo splet bezbroj malih okolnosti - rekao je Nenad.

Splet bezbroj malih okolnosti, ali i pametan rad, osigurali su Ciboni već tri medalje, ali i 14 poziva u reprezentacije ovog ljeta.

- Napokon smo uveli tu kulturu rada u mlađe selekcije - kaže Lutz.

- Sad imamo Ivicu Zupca , Antu Žižića i Nika Slavicu u prvoj momčadi. Sva trojica sposobna su za atraktivne poteze, što je dovoljna pozivnica za gledatelje već od sljedeće sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom