Obavijesti

Sport

Komentari 212

Potop Hrvatske protiv Gruzije: Oproštaj od Arene uz zvižduke

Potop Hrvatske protiv Gruzije: Oproštaj od Arene uz zvižduke
10

Kada primite 18 koševa u nizu, ne možete dobiti utakmicu na EuroBasketu. To se dogodilo Hrvatskoj protiv Gruzije u Areni. Izgubili smo 71-58 i čekamo 1/8 finala

VIDEO

Rastanak od Arene nije bio najljepši. Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je i drugu utakmicu u skupini od Gruzije rezultatom 71-58 ponajviše zahvaljujući katastrofalnoj četvrtoj četvrtini u kojoj su nam gosti napravili seriju 18-0.

"Dizelaška" Hrvatska opet je usporeno krenula u utakmicu. Imala je neke dobre faze igre, ali na kraju je ostala bez goriva. Sreća u nesreći je što se to dogodilo u utakmici koja rezultatski nije mogla puno toga donijeti, ali jest po pitanju atmosfere u momčadi pa će Perasović imati pune ruke posla u pripremama za nedjeljnu osminu finala protiv još nepoznatog protivnika.

Hrvatska je po tko zna koji put uspavano krenula u utakmicu, ovaj put bez straha da bi joj takav pristup mogao odnijeti važne bodove. Gruzijci su nakon pet minuta imali 9-4, a onda smo preko Ukića, Rudeža i Žorića napravili 9-0 minutu prije kraja četvrtine. No kao da to nije bio dovoljan zamašnjak igri domaćih, Gruzijci su preko Šermadinija i Pullena okrenuli na 14-13.

Vanjski šut nije išao Hrvatsku, a osobito se mučio Rudež promašivši nekoliko otvorenih šutova za tricu. No zato su dobre role u reketu imali Stipčević i Žorić, a Hrvatska je malo-pomalo gradila prednost i do velikog odmora stekla vodstvo 28-25.

U nastavku je Gruzijce krenula trica, ali napokon i Hrvatsku zahvaljujući Stipčeviću, potom i Bogdanoviću. Žorić je ponovno vukao ispod koša, no Markoišvili i Šengelija dali su Gruzijcima +3 na ulasku u zadnjih deset minuta.

Ako se nakon brzog preokreta i vodstva 51-49 u 33. minuti činilo da Hrvatska polako ide prema pobjedi, nakon sjajnog razdoblja gostiju i serije od 18-0 takva je priča definitivno pala u vodu. Gruzijci su se razmahali, ulazile su trice, Hrvatsku šut nije služio i na kraju je potpuno zasluženo izgubila, a Gruzija potvrdila četvrto mjesto u skupini prije ogleda Grčke i Nizozemske.

Najefikasniji kod Hrvatske bio je Žorić sa 16 poena, ujedno i jedini s dvoznamenkastim učinkom. Stipčević je dodao osam, Bogdanović sedam koševa. Kod Gruzijaca čak su šestorica igrača išla preko deset poena (Sanikidze, Pačulia, Sanadze po 12, Šengelija 11, Pullen i Markoišvili 10).

EuroBasket, skupina C, 5. kolo:

  • Gruzija - Hrvatska 71-58 (14-13, 11-15, 22-16, 24-14)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 212
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera