Obavijesti

Sport

Komentari 17

Bogdanovićevih 19 poena za prvu pobjedu, Warriorsi dalje

Bogdanovićevih 19 poena za prvu pobjedu, Warriorsi dalje
7

U noći sa subote na nedjelju u doigravanju NBA lige odigrane su tri utakmice, a Golden State Warriors prvi je izborio konferencijsko polufinale kod New Orleansa

VIDEO

Bojan Bogdanović odigrao je sjajnu utakmicu za Brooklyn Netse i to im se itekako isplatilo jer su pobijedili najbolju momčad Istoka Atlanta Hawkse 91-83. Sad je u seriji 1-2 i ništa još nije gotovo.

Zabio je naš reprezentativac 19 poena za 34 minute igre i pridodao tome još čak tri ukradene lopte, tri skoka i asistenciju. Bila je to vrlo čudna utakmica, ali baš onakva kakva Netsima odgovara jer Hawksi su katastrofalno šutirali, ponajviše zahvaljujući obrani domaćina. Ali i općenito zahvaljujući lošoj večeri.

Svega 35 posto šuta iz igre i samo 20 posto šut za tricu! Korver , koji je uništio Netse u prve dvije utakmice, zabio je samo dva poena, a trice je gađao 0/5! Zato je na sebe većinu toga morao uzeti dvojac Carroll (22) - Millsap (18p, 17s), ali sami nisu mogli. Pomogao im je Teague ponešto s 12 poena, no nije bilo dovoljno.

VIDEO

Kod domaćih je najefikasniji bio Lopez s 22 poena i 13 skokova, slijedio je naš Bogdanović, a zatim Young s 18 poena i 11 skokova te Johnson sa 16 poena i deset skokova. Zanimljivost je da od 13 igrača, četiri (Morris, Jordan, Clark, Brown) nisu ušla ni u zapisnik iako nisu bili ozlijeđeni, a dvojica (Plumlee, Teletović) koja su zaigrala nisu ništa zabili za četiri minute na parketu. Također, šut od 38 posto iz igre i 39 posto za tri nisu bili nešto za pamćenje, no takve utakmice Brooklynu odgovaraju. Ali morat će mnogo bolje u sljedećoj utakmici ukoliko žele do 2-2 u seriji. Ovakav dan Hawksi neće opet imati. A vjerojatno ni Jarrett Jack, koji je zabio samo pet poena u 27 minuta.

Sve u svemu, raduje učinak Bogdanovića. Već nakon devet minuta imao je 11 poena, od čega su tri bile trice. Da ga trener Lionel Hollins nije izvadio i malo ohladio, možda bi nastavio niz u kakav je krenuo od starta. I možda ne bi Netsi prosuli 15 razlike iz prve četvrtine, što ih je moglo koštati. Kod 62-59 za Hawkse sve je izgledalo gotovo, ali onda se dogodila nevjerojatna serija i u "tren oka" imali su Netsi 81-69, što je 22-7 serija! Razigrao se Lopez, nisu ga mogli kontrolirati cijelu utakmicu. A kad su ga primili bolje u obrani, "punili" su Johnson i Bogdanović.

- Odlični rookie Bojan Bogdanović je po cijelom terenu - rekli su komentatori nakon što je zabio, asistirao i ukrao loptu.

Warriorsi pomeli Pelicanse

Golden State Warriorsi prvi su prošli u konferencijsko polufinale NBA lige. Tako to i treba biti jer ipak su u regularnom dijelu prvenstva bili najbolja momčad (67-15). Svladali su New Orleans Pelicanse 109-98 i sad čekaju boljeg iz dvoboja Portlanda i Memphisa. Ako se ne dogodi čudo, bit će to Grizzliesi.

Naravno, Steph Curry ponovno je briljirao, zabio je 39 poena i gađao trice 6/8. Jasno je koliko uživa na parketu i kad je takav, teško će ga netko zaustaviti. A da ne bi ostao samo na ubačajima, dodao je i devet asistencija te osam skokova. Pratio ga je Klay Thompson s 25 poena i Green s 22 uz deset skokova i osam asistencija. Kod domaćih je Davis bio ponovno najbolji, ali njegovih 36 poena i 11 skokova nije bilo dovoljno. Kao ni 29 poena Gordona. Warriorsi su ipak bili svijet za sebe u ove četiri utakmice.

VIDEO

Hoće li biti takvi protiv Memphisa, ostaje vidjeti. Teško je procijeniti jer Portland nije za Grizzliese baš teška zadaća. Pobijedili su ih i u trećoj utakmici, ali bilo je napeto. Konačnih 115-109 za Gasola (25p, 7s, 4a) i društvo poticajna je pobjeda jer Blazersi su imali četiri igrača s više od 20 ubačenih poena! Bili su to Batum (27), McCollum (26), Lillard (22) i Aldridge (21). No nešto bolji skok (38-35) i postotak za tri poena (44,4-40,7) presudili su pa je Memphis stigao do pobjede.

VIDEO

Chicago to nije uspio, a da jest, imao bi polufinale Istoka u rukama. Ovako će morati pričekati još minimalno jednu utakmicu. Naime, Milwaukee Bucksi nisu posrnuli drugu zaredom na svom parketu i pobijedili su 92-90 zahvaljujući odličnoj akciji u posljednjih 1,3 sekunde do kraja. Junak je bio veteran Bayless jer nitko se nije nadao da bi lopta mogla do njega. Bullsi su očekivali da će lopta iz auta biti dodana nekome od vanjskih igrača jer svi su se izvukli "van", ali Bayless je pobjegao Roseu i ostao sam pod košem te lako položio za pobjedu i stigao do ukupno deset poena.

Time je Derrick Rose (14p, 6a) postao potpuni tragičar jer izgubio je ukupno osam lopti, s tim da je pet sekundi do kraja utakmica kod napada Bullsa ušao u reket, spetljao se i omogućio Bucksima napad za pobjedu. A činilo se da će biti heroj jer je zabio u posljednjim minutama devet od 12 poena Bullsa i vratio ih iz ponora od šest poena zaostatka samo minutu do kraja. Ujedno, ovaj poraz anulirao je maestralnu Butlerovu večer (33p, 7s). Kod domaćih najefikasniji je bio Mayo s 18 poena.

VIDEO

Bullsi sad moraju čekati domaću utakmicu za prolaz u polufinale, gdje ih vrlo vjerojatno čeka Cleveland. Vjerojatno su mislima već bili u tom susretu, koji se može slobodno nazvati i finalom prije finala.

Rezultati:

  • Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 92-90 (1-2)
  • Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 92-90 (1-3)
  • New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 98-109 (0-4)
  • Portland Trailblazers - Memphis Grizzlies 109-115 (0-3)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao