Obavijesti

Sport

Komentari 13

Čarobna večer: Rudež sredio Magic sa 16 koševa u četvrtini!

Čarobna večer: Rudež sredio Magic sa 16 koševa u četvrtini!
1

Nisu mu brojke baš kao Klayu Thompsonu, ali svejedno su jako dobre, pričali su američki komentatori nakon što je Damjan Rudež sam preokrenuo susret u Orlandu

VIDEO

Orlando Magic vodio je 88-79 u posljednjoj četvrtini i mirno išao prema novoj pobjedi. No u jednoj polukontri sam je na trici ostao Damjan Rudež. Naš se reprezentativac namjestio, šutnuo i započeo svoju nevjerojatnu seriju.

Nakon te trice asistirao je CJ-ju Watsonu za tricu, pa su njih dvojica zamijenili uloge, a Rudež svojom drugom tricom doveo Indianu na samo dva razlike. Orlando ga nije ozbiljno shvatio ni poslije toga, zakucavanje lijevom rukom bilo je za izjednačenje, a treća trica za prednost Pacersa 93-90.

To je značilo da je Rudež sam napravio seriju 14-2 u manje od tri minute igre, sa svojih 11 koševa i asistencijom za Watsona. Ni tu nije bio kraj njegovoj magičnoj posljednjoj četvrtini kod Magica. Na isteku napada pogodio je težak šut lijevom rukom za novo vodstvo dvije i pol minute prije kraja, a onda je 21 sekundu prije kraja dovršio posao četvrtom tricom u četvrtini, za bijeg na nedostižnih 105-99.

VIDEO

- Kad gubite u posljednjoj četvrtini, lako vam je spustiti glavu i pomisliti da ćete izgubiti utakmicu. Ali mi smo se zadržali blizu, pričali smo u obrani i ostali agresivni. Šutevi su počeli ulaziti, što nam je dalo samopouzdanja, a kad smo napokon poveli, samo smo pomislili: Ovo više ne smijemo ispustiti - rekao je Rudež poslije utakmice karijere.

Završilo je 106-99, David West s 20 koševa bio je najbolji strijelac Indiane, a Rudež je za 29 minuta igre zabio svoj rekord od 18 koševa, od čega 16 u četvrtoj četvrtini, uz 4/6 za tricu u tom periodu.

- Nisu mu brojke baš kao Klayu Thompsonu, ali svejedno su jako dobre - pričali su američki komentatori, aludirajući na rekordnu izvedbu šutera Golden Statea koji je zabio 37 koševa u trećoj četvrtini protiv Sacramento Kingsa.

Damjan je ukupno šutirao 7/10 iz igre, uhvatio je i tri skoka, imao i jednu asistenciju i osvojenu loptu. Pacersi su s njim na terenu napravili +13 i stigli do 16. pobjede u sezoni. Na slabom istoku i to je dovoljno da budete u borbi za doigravanje, osmoplasirani Charlotte ima samo tri pobjede više.

Spahijini nezaustavljivi

Neven Spahija s klupe Atlante uživa u pogledu s vrha Istočne konferencije. Hawksi su oborili klupski rekord, protiv Minnesote su ostvarili 16. uzastopnu pobjedu i s omjerom 36-8 uvjerljivo drže prvo mjesto u konferenciji, sa sedam pobjeda više i sedam poraza manje od Washingtona. Paul Millsap s 20 koševa predvodio je strijelce u pobjedi 112-100 protiv Timberwolvesa.

Vrijedi istaknuti i nevjerojatne brojke Hassana Whitesidea. Centar Miamija u pobjedi protiv Bullsa 96-84 sudjelovao je s 14 koševa, 13 skokova i čak 12 blokada. Rekord je to Miami Heata, nitko u posljednje četiri godine u cijeloj ligi nije imao toliko blokada, a posljednji igrač koji je imao barem 12 u svakoj od ovih kategorija bio je Shawn Bradley još prije 17 godina.

Bolje od njegove igre bilo je samo objašnjenje gdje pronalazi motivaciju za takve utakmice.

- Kad izađem na teren, samo pokušavam popraviti svoje ocjene u video igrici NBA 2k15 - rekao je Whiteside, koji je do NBA lige došao nevjerojatnom zaobilaznicom. Igrao je u Libanonu i u drugoj kineskoj ligi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja