Obavijesti

Sport

Komentari 6

Cedevita je na krilima seniora i juniora osvojila Draženov kup

Cedevita je na krilima seniora i juniora osvojila Draženov kup
12

Košarkaši Cedevite pobjednici su 4. izdanja Kupa Dražena Petrovića održanog u subotu u njegovoj dvorani. Kod kadeta slavili su cibosi, ali "vitamini" su preokrenuli

VIDEO

Cedevita je drugi put u četiri godine postojanja osvojila Kup Dražena Petrovića. U Draženovu domu u tri dobne kategorije Cedevita je pobijedila Cibonu 2-1.

"Vukovi" su poveli uvjerljivom pobjedom kadeta, u glavnoj utakmici večeri izjednačili su seniori, a potpuni preokret i trofej Cedeviti su donijeli juniori.

Središnji događaj, dakako, bila je utakmica seniora koju je Cedevita dobila 80-74 unatoč izostanku viroznog trenera Jasmina Repeše. Pod vodstvom njegova pomoćnika Veljka Mršića Cedevita je u prvom poluvremenu odjurila na 18 razlike te je izgledalo da će uvjerljivo dobiti prvi od mogućih 16 ovosezonskih zagrebačkih derbija.

Međutim borbeni cibosi nisu se predavali te su se tricom Siriščevića dvije minute prije kraja približili na 75-72, no u idućem napadu Sira iz iste situacije nije pogodio, a Roko Ukić tricom je pogurao Cedevitu na nedostižnih "plus osam".

Kapetan hrvatske reprezentacije zabio je 22 koša pogodivši sva četiri pokušaja za tricu. Prvi je put ubacio više od 20 nakon veljače 2013. protiv Žalgirisa.

- U prvom poluvremenu bili smo vrlo dobri, ali u drugom smo se uspavali. Nije opravdanje to što smo imali veliku razliku, moramo puno bolje reagirati i ne dovoditi se u situaciju da moramo spašavati utakmicu - rekao je Ukić koji je podijelio i pet asistencija.

Miro Bilan dodao je 16, a Luka Babić 13 koševa. Cibonu je predvodio Marin Rozić s 18, Jure Lalić zabio je 16, a Jerel Blassingame deset uz isto toliko asistencija.

Jedini bod Ciboni donijeli su kadeti uvjerljivom pobjedom 94-64 za koju su najzaslužniji bili Antonio Jularić s 31 košem te Krešimir Nikić s 21 poenom, čak 25 skokova i sedam blokada. Antonio Jordano zabio je 28 za Cedevitu.

Odlučivala je utakmica juniora koju je Cedevita dobila 83-78. Očekivano, najbolji su u oba sastava bili klinci koji su već izborili seniorsku momčad. Lovro Mazalin predvodio je Cedevitu s 18 koševa, a kod Cibone najbolji su bili Nik Slavica s 27 i Ante Toni Žižić s 23 koša.

Nagrade

Na Kupu Dražena Petrovića tradicionalno su podijeljene i nagrade za proteklu sezonu. Najboljim košarkašem proglašen je Dario Šarić, a najboljim trenerom Slaven Rimac. Cibonini Smogovci najbolja su navijačka skupina, Emil Tedeschi dobio je priznanje za najboljeg gospodarstvenika, Cedevitin direktor Krešimir Novosel za najboljeg dužnosnika, a najboljim novinarom proglašen je Slavko Cvitković.

Kup Dražena Petrovića 2014.

  • kadeti: Cibona - Cedevita 94-64
  • seniori: Cibona - Cedevita 74-80
  • juniori: Cibona - Cedevita 78-83
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani