Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cedevita leti visoko: Ovacije su dobili i na recepciji hotela

Cedevita leti visoko: Ovacije su dobili i na recepciji hotela
2

BUDILI MRŠIĆA Trenera Cedevite Veljka Mršića u tri ujutro zvali su s recepcije i molili ga da utiša igrače, iz čijih se soba čuo smijeh nakon slavlja nad Limogesom

VIDEO

Francuzi su baš dobri domaćini. Ne samo jer je Cedevita iz dvorane Beaublanc otišla s pobjedom, nego ju je još i osoblje hotela, s nekolicinom gostiju koji su se zatekli u predvorju, dočekalo velikim aplauzom. Nije im se to još dogodilo...

Teško je bilo zaspati nakon velike pobjede, adrenalin je još jurio tijelima igrača pa su s recepcije u tri ujutro probudili Veljka Mršića i upozorili ga da se iz soba igrača čuje glasan smijeh pa gosti s četvrtoga kata ne mogu spavati. No dok ih je trener došao smiriti, društvo se već razišlo u svoje sobe.

Prvaci i u proslavama

Uostalom, prije toga proslavio je i Mršić, s upravom kluba u gradu.

- Proslavili smo, naravno, barem smo u tome dobri. Znamo se proveseliti, a pobjeda je bila stvarno dobar povod - nasmijao se predsjednik kluba Mladen Veber.

Ali i teško bi igračima bilo zamjeriti nešto glasnije druženje nakon pobjede koja ih je dovela na prag ulaska u Top 16 fazu Eurolige, u kojoj Cedevita nikad nije bila, kao ni bilo koji hrvatski klub u posljednjih šest godina.

- Uživamo u ovim trenucima i lijepo je što se produljuju. Velika je to stvar i za klub i za hrvatsku košarku - kaže Veber, svjestan važnosti iskoraka u Euroligi u vrijeme promjena u ustroju europske klupske košarke.

Treba osvojiti ABA ligu

- Želio bih da participacija nas iz ABA lige bude opipljiva u Euroligi, da se na Cedevitu može računati, a to će biti važno u budućem slaganju karata u europskoj košarci. Idemo svojim putem koji smo zacrtali, da postanemo i ostanemo stabilan euroligaš, ne da plešemo jedno ljeto, nego da svake godine imamo iskorak više. Ovim potencijalnim, a nadam se i stvarnim nastupom u Top 16, mislim da idemo u tom smjeru - kaže predsjednik hrvatskog prvaka.

No pravi je cilj sezone osvajanje ABA lige. Uostalom, samo tako Cedevita može zadržati kontinuitet nastupa među europskom elitom.

- Želimo svake godine sve više napredovati, ali trebat ćemo to pokazati u regionalnoj ligi i pokušati je osvojiti. To je trofej koji nam nedostaje u riznici i to smo si zacrtali za ovu sezonu.

Jednu pobjedu od Top 16

Čak i s trima porazima Cedevita bi mogla ući u drugu fazu Eurolige jer Milano i Limoges igraju međusobno u posljednjem kolu. Ako mora izgubiti od Efesa i Milana, bilo bi dobro da porazi budu manje od šest, odnosno devet razlike zbog stvaranja kruga.

Dolazi Šarić, ali s kojim trenerom?

Igor Kralj/PIXSELL

U četvrtak u Zagrebu gostuje Anadolu Efes s miljenikom zagrebačke publike Dariom Šarićem. Sve se glasnije govori o smjeni trenera Dude Ivkovića, a zbog mogućeg pozitivnog šoka bilo bi dobro da do nje ne dođe prije te utakmice. Prije Efesa u nedjelju Cedevita igra protiv Partizana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao