Obavijesti

Sport

Komentari 16

Cedevita od -14 do +28 protiv Budućnosti: Još uvijek u igri

Cedevita od -14 do +28 protiv Budućnosti: Još uvijek u igri
1

Košarkaši Cedevite ostali su u igri za finale doigravanja ABA lige nakon što su u trećoj utakmici u Zagrebu svladali Budućnost 85-57. Dostigli su 14 koševa minusa

VIDEO

Cedevita se nakon dvije utakmice polufinala ABA lige i jedne četvrtine treće mogla pripremati za oproštaj od Eurolige i brzo ispadanje od podgoričke Budućnosti. No momčad Jasmina Repeše pokazala je karakter i od 15-29 dopustila Crnogorcima tek 28 koševa za veliku pobjedu 85-57 u Domu sportova.

Ništa nije išlo prema zacrtanom za domaćine u prvoj četvrtini. Gosti su se serijom 6-0 odvojili na 8-2 na startu, potom lagano povećavali prednost za velikih 27-13 tricom Reynoldsa, potom i 29-15 nakon prvih deset minuta.

Suci su se potpuno pogubili pod pritiskom, rekao je Igor Jovović, trener Budućnosti, nakon utakmice, na što mu je Jasmin Repeša odgovorio: Odmah bih potpisao da mi u Podgorici imamo suđenje kakvi su oni imali ovdje.

No bilo je to praktički sve što je Budućnost pokazala u Zagrebu. Cedevita se probudila i nakon pet minuta druge dionice došla na 31-26, a u 20. minuti i poravnala na 35-35. Egal je ostao do kraja poluvremena (41-41) i dvije minute u nastavku, kad je Roko Ukić započeo novo razdoblje dobre igre "vitamina".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Serijom 9-0 u trećoj četvrtini Cedevita je pobjegla na "plus 10" (52-42), a Nemanja Gordić polako je izrastao u junaka Repešina sastava. Crnogorci su se polako predavali, a domaćni su utakmicu odveli u sigurne vode već do kraja treće četvrtine, kad je bilo 58-45. U tom dijelu Budućnost je zabila svega četiri koša, a Cedevita 17.

Posljednjih deset minuta bilo je tek rutinsko odrađivanje posla za zagrebačku momčad koja je na kraju s 85-57 produžila nadu u finale regionalne lige. Gordić je s 14 koševa bio najefikasniji kod pobjednika, baš kao i Marko Tomas. Kod gostiju nitko nije bio dvoznamenkast, a Dasić je zabio najviše, devet koševa.

- Dobro je da smo uvjerljivo pobijedili, ali u doigravanju nema mjesta euforiji. Sve što želimo jest vratiti natrag seriju u Podgoricu - rekao je Tomas.

ABA liga, doigravanje, polufinale, 3. utakmica:

  • Cedevita - Budućnost 85-57 (15-29, 26-12, 17-4, 27-12)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića