Obavijesti

Sport

Komentari 13

Čuvaj se sinjske ruke: Trener Alkara i Aco umalo se potukli

Čuvaj se sinjske ruke: Trener Alkara i Aco umalo se potukli
2

Aco Petrović u Sinju je gledao utakmicu Alkara i Gorice, stalno dobacivao sucima, a nakon dramatične završnice umalo se potukao s domaćim trenerom Milačićem...

VIDEO

Kad se na jednome mjestu nađu dva tako temperamentna čovjeka, a utakmica se odluči košem u posljednjoj sekundi, sve upućuje na mogući incident .

Nasreću, do fizičkog obračuna između Cibonina predsjednika Ace Petrovića i Alkarova trenera Damira Milačića na kraju ipak nije došlo, sve je ostalo na izmjenama sočnih uvreda uz teren.

Aco je utakmicu u Sinju, koju je Alkar dobio 81-79 košem Vitalija u posljednjoj sekundi, gledao zbog sina Marka i mladog Cibonina centra Ivice Zubca , koji igraju u Gorici. Sjedio je u prvom redu i stalno nešto dobacivao sucima, a svjedoci kažu da je jednoga pokušao uhvatiti za rame. Milačić ih je htio zaštititi, ali je za "nagradu" dobio tehničku .

VIDEO

- Ma, samo su htjeli spriječiti moju komunikaciju s njima - rekao je Milačić smirujući tenzije koje su u subotu bile vrlo visoke. Nakon Vitalijeva pobjedničkoga koša Milačić je krenuo prema Aci i psovao , ali zaustavio ga je netko s tribina i spriječio fizički obračun . Sve je ipak ostalo samo na verbalnom.

- Zaista se ne bih vraćao na to. Utakmica je bila emotivna i puna preokreta, više sam zbog toga temperamentno reagirao - rekao je Milačić, koji je u vezi sa Suzanom , bivšom suprugom Igora Štimca .

A vjerojatno bi sve prošlo bez incidenta da nije bilo sudaca koji su jednostavno katastrofalno vodili utakmicu i naživcirali obje strane . Do te mjere da je predsjednik HKS-a Danko Radić , i sam bivši sudac, tražio snimku da se osobno uvjeri što se događalo u sinjskoj dvorani. Dvojici od trojice sudaca s ove utakmice, Kardumu i Jurčeviću , ne ide na čast to što su sudili i četvrtfinale Kupa između Zagreba i Zadra, najkontroverzniju utakmicu ove sezone , barem što se tiče suđenja.

- Dok smo se vraćali kući, Milačić mi je poslao poruku: "Sorry, sretniji je pobijedio" - otkrio nam je trener Gorice Zvonimir Kovačević .

- O suđenju u našoj ligi dovoljno govori to što neke momčadi kod kuće sve razbijaju, a u gostima nikome ne mogu doći ni blizu - dodao je Kovačević potvrdivši kako je suđenje u Sinju bilo podjednako loše za obje momčadi, ali se naposljetku prelomilo na "krivu stranu".

Aco Petrović nije se javljao na telefon za komentar incidenta u Sinju.

No često ga se može vidjeti na utakmicama Gorice, novog A1-ligaša, s kojim Cibona blisko surađuje . U prvom dijelu sezone "vukovi" su Gorici posudili Antu Žižića , no vratili su ga nakon Markotina odlaska u Tursku, a poslali joj 17-godišnjeg Ivicu Zubca , najstarijeg od četvorice talentiranih visokih Ciboninih klinaca.

HKS bi ovoga tjedna trebao odlučiti hoće li biti sankcija za nekog od dvojice temperamentnih stručnjaka, ali i za suce na čije se izvedbe mnogi bune. Iduća prilika za susret Ace Petrovića i Damira Milačića trebala bi doći na proljeće jer Alkar drži poziciju za plasman u Ligu za prvaka , u kojoj će igrati protiv Cibone. Gorica se u debitantskoj sezoni u A1 ligi drži na sredini ljestvice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka