Obavijesti

Sport

Komentari 13

Dario Šarić kući odnio mrežice s koševa, a trofeje je ostavio...

Dario Šarić kući odnio mrežice s koševa, a trofeje je ostavio...
11

NA ČUVANJU Trofeje za najboljeg igrača lige i završnog turnira Dariju su čuvali dok je slavio. Dočekali su ga navijači i djevojka. Dario Šarić opet je bio prvi i u feštanju. Vodio je navijanje na parkiralištu...

VIDEO

Slavlje nije prestajalo od osvajanja naslova prvaka ABA lige sve do ponedjeljka navečer. Igrače je na parkiralištu pored dvorane dočekalo stotinjak najvjernijih navijača.

Među njima je bila i djevojka Darija Šarića, studentica Karla iz zagrebačke Dubrave. Za nju kažu da je odgovorna za Darijevo poznavanje svih Dinamovih navijačkih pjesama, koje je savršeno uklopio u repertoar ‘kafanskih’, prezentiran na slavljima nakon obiju velikih pobjeda na Final Fouru u Beogradu.

Dio igrača s parkirališta je otišao kući na zasluženi odmor, a dio se preselio u kafić MVP u Ciboninu prolazu, u kojem su se nastavljali zabavljati uz pobjedničke trofeje - prijelazni i onaj koji ostaje u trajnom vlasništvu. 

Dario Šarić i Darko Planinić zadržali su za uspomenu mrežice iz Beograda, koje su nakon finala osobno skinuli sjedeći jedan drugome na ramenima. A Šarić je svoje trofeje na čuvanje ostavio team manageru Igoru Kolariću, valjda da mu se ne zagube ili razbiju u slavlju. Jučer ujutro imali su lagani regeneracijski trening, a navečer su posebnim ZET-ovim tramvajem stigli na Trg bana Jelačića, na kojem ih je dočekalo 3500 ljudi.

- Iskreno, nisam očekivao ovoliko ljudi, da ćemo se svi sjediniti u jedan duh, jedno tijelo. Hvala, Zagrebe - rekao je Dario Šarić nakon proslave, na kojoj je glavna zvijezda bio Jerel Blassingame, koji je zaplesao uz Nove fosile.

Nastupili su i Baruni, koji su zapjevali ‘Neka pati koga smeta, Cibona je prvak svijeta’, a momčad je pozdravio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Ovi dečki su odradili svoje, a ja sad moram napraviti svoje da dobiju što zaslužuju i potrudit ću se da to realiziram - rekao je gradonačelnik, najavivši barem pokrivanje zaostalih plaća, što se svidjelo treneru Slavenu Rimcu.

- Teško je gledati kako se dovode novi igrači, a ovi još nisu dobili svoje - rekao je trener, koji će imati težak posao već danas u 18 sati protiv Zadra u Draženovu domu vratiti momčad u stvarnost. Prilika je to za Zagrepčane da još jedanput pozdrave svoje šampione i pomognu im na putu do novog trofeja.

Pobjednička momčad Cibone:

  • Davor Kus (36): I glavni trener Rimac i pomoćnik Golemac bili su Kusovi suigrači. Sportski direktor Vlado Vanjak zafrkavao ga je da bi on bio MVP da igra tako dobro kao što je lijep.
  • Marko Jagodić (27): Kuridža je odrastao kao navijač Crvene zvezde, pa su ga zafrkavali da je pobjedom u polufinalu osigurao transfer u Zvezdu za iduću sezonu.
  • Lovro Demo (19)Eksplozivni 19-godišnji krilni igrač ima najbolji odraz od svih košarkaša Cibone. Velik je navijač Dinama i aktivno je uključen u rad Bad Blue Boysa.
  • Marko Arapović (17): Košarkaška karijera ne priječi ga u obrazovanju. Marko je odlučio maturirati u dopisnoj školi. Njegov otac Franjo visok je 215 cm, a Marko je sa 17 godina na 205 cm.
  • Darko Planinić (23): Centar visok 212 cm na posudbi je iz Maccabija i ima najvišu plaću u Ciboni - 300.000 dolara. U jednom je dijelu sezone bio izvan momčadi, ali vraćen je nakon nekoliko dana.
  • Martin Junaković (20): Mladi playmaker još obožava svoj matični klub GKK Šibenik, na čije je utakmice u Zagrebu u A1 ligi, zajedno s Darijem Šarićem, dolazio s navijačkim šalom.
  • Dario Šarić (20): Kao igrač Zagreba 2011. sa 17 godina bio je na posudbi u Dubravi. Igrao je prvu hrvatsku ligu i - ispao iz nje. Iako je za to Dario bio najmanje kriv... Dubrava je i danas drugoligaš.
  • Ivan Siriščević (27): Cibonin splitski “snajperist” vlasnik je najvećeg broja tetovaža u momčadi. Posebno se ističe ona na ruci s hobotnicom i geografskom kartom srednje Dalmacije.
  • Jerel Blassingame (32)Amerikanac je najveći šminker u momčadi, a posebno voli nositi svoj plavi kaputić. Majstor je “trash talka”, kojim izluđuje protivničke playmakere.
  • Dominik Mavra (20)Zadarski bek Sa Šarićem je igrao u kadetima Zagreba i u svim mladim reprezentacijama te su zajedno osvojili mnoge trofeje. Nedavno je upisao autoškolu.
  • Marin Rozić (31)Kad je dolazio u Cibonu 2004., ondašnji direktor Bože Miličević pitao ga je koliko je visok. Kad je Roza odgovorio “dva metra”, Miličević ga je upitao: “A u štiklama?”
  • Tomislav Gabrić (19): Krilni igrač iz Šibenika u vezi je s 20-godišnjom košarkašicom Medveščaka Anamarijom Begić. On je visok 204 cm, ona 190, pa zajedno imaju skoro četiri metra.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja