Obavijesti

Sport

Komentari 4

Dario Šarić: Volio bih da i mi plešemo prije naših utakmica

Dario Šarić: Volio bih da i mi plešemo prije naših utakmica
1

Darija Šarića impresionirala Haka, ples kojim Novozelanđani 'zastrašuju' protivnike. Pripremama reprezentacije se priključio nakon magnetske rezonancije zglobova...

VIDEO

Iako nije igrao protiv Novozelanđana, Dario Šarić bio je daleko najpopularnija “meta” malih lovaca na autograme i fotografije nakon utakmice u Brodu. S klincima se družio gotovo pola sata.

- Ma znao sam i dulje... Ali stvarno mi nije teško. Glupo bi bilo da me neko dijete pita, a ja se okrenem i ne dam. Nastojim ispoštovati što više ljudi, ipak igram košarku za njih, a možda sam im i uzor - kaže Dario.

Skroman je dečko, ali objeručke prihvaća popularnost, koja sve brže ide prema pravom zvjezdanom statusu. Prošle je godine govorio kako bi bilo sjajno kad bi se pojavili albumi sa sličicama košarkaša. I zaista, to se dogodilo nakon što je otišao iz Cibone, makar album regionalne ABA lige u Hrvatskoj nije bio ni izbliza popularan koliko u Srbiji.

- Čuo sam za to, ali nije bio jako popraćen. Mislim da je ABA prva liga u Europi koja je to pokrenula, a znam da su te sličice postojale u bivšoj jugoligi. Stvarno bi bilo lijepo biti na sličicama, da se djeca mijenjaju, ali treba nam pravi rezultat da bi postale popularne i u Hrvatskoj - svjestan je Šarić.

Uoči utakmice impresionirala ga je novozelandska Haka, ratnički ples kojim tamošnji sportaši nastoje zaplašiti protivnike.

- Znao sam za nju, ali prvi put sam je vidio uživo. Mislio sam da svaki put ubacuju neke nove elemente, no ispada da je svaki pokret standardan. Imaju te neke izraze lica, iskrive ih, ali bilo bi sigurno strašnije da te uhvate s tim na prepad nego ovako kad očekuješ. Bilo bi dobro da i mi imamo nešto slično, Hrvatska ima dosta tradicionalnih plesova, samo ih još nitko nije prenio na sport - rekao je Dario.

Pripremama se priključio nakon magnetske rezonancije zglobova, koji još nisu u savršenom stanju pa još ne trenira s ostatkom momčadi punim intenzitetom, no počet će za koji dan.

- Odmor mi je stvarno bio potreban. Bio sam malo u Španjolskoj, uglavnom u Šibeniku, radio na tijelu jer nisam smio baš koristiti zglobove, iako ti trebaju i kod trčanja, čučnjeva... Odmorio sam se psihički, što mi je stvarno trebalo nakon sezone pune uspona i padova. Dobro bi mi došao još poneki dan, ali takav je život i moram se navikavati i na te njegove aspekte.

Izgleda snažnije nego prije godinu dana, ali kaže da izgled vara.

- Zapravo, čak sam i malo smršavio. Lani sam imao 115 kg, ali nije mi odgovaralo zbog zglobova i brzine pa sam smanjio kilažu, ali tijelo mi je više oblikovano - objasnio je Šarić, koji će ipak iduće sezone ostati u Efesu, a onda se idućeg ljeta otisnuti u NBA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica