Obavijesti

Sport

Komentari 7

HKS je zakasnio: Izigrali su Shavonte i uzeli joj milijune...

HKS je zakasnio: Izigrali su Shavonte i uzeli joj milijune...
1

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu igra u Mađarskoj u 19 sati, a protivnice su ruske reprezentativke...

VIDEO

Složit ćemo se, pravilo o strancima u reprezentacijama je smiješno. Ali ako smo se već odlučili iskoristiti tu opciju, nevjerojatno je kako se Hrvatska ponijela prema Shavonte Zellous. Zbog aljkavosti HKS-a i administracije ostala je bez putovnice i nastupa na Eurobasketu nakon tri tjedna priprema s reprezentacijom.  

- HKS nije shvatio preozbiljno cijelu ovu proceduru jer su vjerojatno bili zauzeti oko organizacije Europskog prvenstva - kaže Predrag Bojović, agent američke košarkašice. 

I ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je da je HKS zakasnio s početkom procedure, što je nevjerojatno, s obzirom na to da je prvi kontakt Zellous i izbornika Braslava Turića bio još u veljači.  

- Shavonte je sama htjela Hrvatsku. Odbila je druge europske reprezentacije i došla igrati potpuno besplatno jer je htjela izboriti OI uz igračice koje dobro poznaje. Odlično su ju prihvatile, zato je još više razočarana što je ovako završilo - dodaje Bojović.  

Zellous spada u svjetski vrh po kvaliteti, ako smo već trebali dovoditi strankinju, teško da smo mogli izabrati bolju od osvajačice WNBA lige i Eurolige. Komplikacije s Hrvatskom skupo će ju koštati. 

- Indiana Fever kaznio ju je s 20 tisuća dolara jer je napustila pripreme da bi bila s hrvatskom reprezentacijom - rekao je agent, ali to je prava sitnica u odnosu na ono što će izgubiti u Fenerbahčeu. Dogovor je bio da potpisuje novi ugovor s Turcima kao europska igračica, sad je ta opcija pod velikim znakom pitanja, a Zellous može ostati bez nekoliko stotina tisuća dolara vrijednog ugovora. 

- Bit ću najveća navijačica Hrvatske. Nadam se da ću već u studenom biti pozvana ako Hrvatska bude morala u kvalifikacije za EP. Voljela bih da sam tamo i da ih mogu sve zagrliti - kratko je prokomentirala Shavonte. 

Uz poluprazne dvorane u finalu PH-a, neizvjesnu budućnost ABA lige te prijetnje oduzimanja Eurobasketa, njezina se epizoda savršeno uklopila u hrvatsku košarkašku svakodnevicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'