Obavijesti

Sport

Komentari 77

Hrvati se revanširali Turcima za povijesno finale Mundijala!

Hrvati se revanširali Turcima za povijesno finale Mundijala!
10

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti izborila je finale Svjetskog prvenstva na Kreti. Iako oslabljeni, Hrvati su razbili Tursku 35 razlike...

VIDEO

Prošle godine u polufinalu Turska je zaustavila Hrvatsku na putu do finala Europskog prvenstva do 18 godina. Vrlo slične momčadi susrele su se ovu subotu u polufinalu Svjetskog prvenstva i Hrvatska je bila bolja . I to kako.

Mladi Hrvati potpuno su "rasturili" Turke, koji su do polufinala imali stopostotan učinak. Slavili su 91-56 i donijeli Hrvatskoj prvo svjetsko finale u povijesti u svim kategorijama!

VIDEO

- Znali smo da Turska baš i ne igra najuvjerljivije... No, kako god, bili su jaki na svim pozicijama, ipak su prvaci Europe. Osvetili smo im se na najbolji mogući način i otkrili smo njihove nedostatke. Zaista smo odlično pripremili utakmicu. Cijeli susret smo bili borbeni i koncentrirani, jednostavno smo kontrolirali sve od samog početka - rekao je izbornik Ante Nazor i dodao:

- Nema tu tajni, iz utakmice u utakmice igramo sve bolje. Bez obzira na nedostatak trojice igrača iz stratne petorke, pokazali smo nadasve vrhunsku igru, borbenost i s tim smo riješili sve naše nedostatke. Smatram da je ovo sjajan uspjeh i da se za sutra trebamo pripremiti na najbolji mogući način.

Od samog početka Hrvatska je držala konce igre u svojim rukama, ponajviše na krilima briljantnog Marka Arapovića koji je u prvih sedam-osam šutova imao stopostotan učinak. Pridružio mu se i Ivica Zubac , njih su dvojica do poluvremena postigla 34 od 44 poena Hrvatske koja je vodila 16 razlike.

U drugom poluvremenu Hrvatska je samo dizala prednost, sve do konačnih nevjerojatnih +35. Ipak, da sve ne bude tako sjajno, u samoj završnici pri jednom šutu za tricu ozlijedio se Borna Kapusta kojega je s terena u naručju iznio Arapović. Ne zna se koliko je ozljeda teška.

Najbolji od najboljih među pobjedničkim redovima bio je Arapović s 25 poena i 14 skokova, Zubac je dodao 20, a Nik Slavica 17 poena.

Hrvatska će u nedjeljnom finalu (19:30) igrati protiv selekcije SAD-a , koji je svladao domaćina Grčku 82-76.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu