Obavijesti

Sport

Komentari 69

Hrvatska je u generalki razbila Litvu; Repeša: Spremni smo!

Hrvatska je u generalki razbila Litvu; Repeša: Spremni smo!
11

Hrvatska je u Areni Zagreb pobijedila Litvu 94-80 u posljednjoj provjeri uoči SP-a u Španjolskoj. Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Filipina u subotu

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija odradila je posljednju pripremnu utakmicu uoči Svjetskog prvenstva u Španjolskoj na kojem starta u subotu protiv Filipina. Hrvatska je u dobro popunjenoj zagrebačkoj Areni pred 10.000 ljudi dobila Litvu 94-80.

Bojan Bogdanović je zabio 24 koša za 23 minute na parketu, Dario Šarić utakmicu je završio sa 16 koševa, Simon i Žorić zabili su po 12, Rudež je ubacio 10 koševa.

- Generalka je uspjela. Dobar dio utakmice izgledali smo jako dobro. Hvala navijačima koji su došli u velikom broju. Malo smo se i umorili jer smo igrali agresivno i s puno trke. Spremni smo za SP u Španjolskoj - rekao je izbornik Jasmin Repeša i dodao:

- Imamo sjajne šutere, moramo im napraviti dobre pozicije i oni će zabijati. Moramo svaki dan biti perfektni, igrati obranu, kontrolirati skok i puno trčati. Onda ćemo dobivati utakmice i kad nemamo šuterski dan. Najbitnije je da su svi zdravi, neki još nisu u top formi, ali dizat ćemo formu iz utakmice u utakmicu. Prvi su na redu Filipini, nimalo bezazlen protivnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska je počela fantastično. Pomeli su Šarić i Bogdanović Litvance u prvih 10 minuta utakmice. Imali smo i 21-5! Preko 10.000 navijača u zagrebačkoj Areni uživalo je u igri Hrvatske.

Nastavila je Hrvatska s dobrom igrom i u drugoj četvrtini. Na poluvrijeme smo otišli s rezultatom 47-38. Jasmin Repeša je dosta rotirao, dao je šansu svim igračima. Nakon odličnog početka i 16 koševa razlike, Litva se polako vraćala u utakmicu. 

U trećoj dionici igre Litva nam je došla na osam koševa zaostatka, no Šarić i Bogdanović ponovno unose nered u redove Litve i Hrvatska se vraća na 16 koševa razlike. U posljednjoj četvrtini Litva se nije mogla vratiti. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu i s pravom se može nadati velikim stvarima na SP-u u Španjolskoj.

- Možemo biti zadovoljni. Navijači su nas došli podržati, hvala im na tome. Na pravi način smo stekli samopouzdanje za kraj priprema i početak prvenstva u Španjolskoj - rekao je Damjan Rudež.

Rekorder Ukić dobio priznanje

Roko Ukić protiv Litve je nastupio rekordni 164. put. Uoči utakmice dobio je posebno priznanje Hrvatskog košarkaškog saveza. Ukić je debitirao još prije 12 godina kao 17-godišnjak u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Švedskoj. Stalnim odazivanjem na sve akcije došao je do 163 nastupa u kockastom dresu. 

Jedini koji ima više od 100 nastupa od aktualnih reprezentativaca je Damir Markota, koji je protiv Litve igrao 106. put za izabranu selekciju.

SP, Španjolska, skupina B:

  • 30. kolovoz Hrvatska - Filipini 12:30
  • 31. kolovoz Hrvatska - Argentina 13:30
  • 1. rujan Hrvatska - Senegal 12:30
  • 2. rujan slobodan dan
  • 3. rujan Hrvatska - Grčka 20:00
  • 4. rujan Hrvatska - Portoriko 18:00

Prijateljska utakmica:

  • Hrvatska - Litva 94-80
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...