Obavijesti

Sport

Komentari 23

Idealno vrijeme za Perasovića: Hrvatski košarkaši 'rasturaju'

Idealno vrijeme za Perasovića: Hrvatski košarkaši 'rasturaju'
1

ODLIČAN VIKEND Počeo je proces dolaska novog izbornika, a igrači su zabijali u cijelom svijetu. Sjajne vijesti za Perasovića čije se imenovanje očekuje uskoro...

VIDEO

Dario Šarić u posljednje četiri minute derbija protiv Fenerbahçe Ülkera zabio je devet poena. S ukupno 17 koševa bio je najzaslužniji što je Anadolu Efes osvojio turski kup.

Ante Tomić je istodobno na Kanarima za Barcelonu odigrao najbolju utakmicu sezone. U El Clásicu je Realu utrpao 25 koševa, imao je i 11 skokova, ali malo mu to vrijedi kad ga suigrači nisu pratili, pa je "kraljevski klub" izdržao Tomićeve nalete i osvojio Kup kralja. I pogled "preko bare" prošlog vikenda bio je zadovoljavajući.

Bojan Bogdanović protiv LA Lakersa zabio je 18 koševa za svoje Brooklyn Netse, a Damjan Rudež s deset koševa pomogao je Indiana Pacersima da pobijede Philadelphia 76erse. Bio je to vikend po guštu hrvatskih zaljubljenika u košarku, koje je i početak novog tjedna razveselio.

HKS je započeo postupak imenovanja novog izbornika, a javna je tajna da je riječ o Velimiru Perasoviću, koji je svaki dan na telefonskoj liniji s Dankom Radićem, čelnim čovjekom hrvatske košarke. Službena objava dolaska Perasovića na čelo reprezentacije očekuje se sljedećeg tjedna nakon sastanka upravnog odbora HKS-a, pa tada Perasović i formalno može započeti s gradnjom nove uspješne generacije.

Imenima s početka priče dodajte letećeg Marija Hezonju, Cibonine klince Antu Žižića i Dominika Mavru, pa i 17-godišnjeg Dragana Bendera. Perasoviću je taj pogled na budućnost bio dovoljan da odbije stotine tisuća eura iz turskog Beşiktaşa i prihvati sitniš na mjestu izbornika Hrvatske.

U reprezentaciji nije bio od igračkih dana, kad je bio ponajbolji šuter Europe. HKS ga je preskakao te dao priliku i Repeši i Vrankoviću, no vremena za takve eksperimente više nema. EuroBasket je već u rujnu u Zagrebu, tamo će Peras i društvo morati loviti plasman na OI u Rio de Janeiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi