Obavijesti

Sport

Komentari 6

Iduće sezone Cibona će imati najjeftiniju momčad u povijesti

Iduće sezone Cibona će imati najjeftiniju momčad u povijesti
3

Igrači će sve plaće za ovu sezonu dobiti do 1. kolovoza, a iduće sezone budžet za prvu momčad bit će nam 430.000 eura, rekao je predsjednik Cibone Aco Petrović

VIDEO

Bili smo pet, šest puta pred provalijom, bio je dovoljan dašak vjetra da nas gurne preko ruba, rekao je Aco Petrović, koji je u utorak konačno okupio peteročlani upravni odbor Cibone i započeo uzlet prema negdašnjim visinama.

Iako se dugo nagađalo da će Ivan Artuković, član uprave Francka, biti novi predsjednik, Aco je ostao na toj funkciji, a mladi poduzetnik bit će jedan od pet članova UO-a. Uz njega i Acu, tu su Dubravko Kmetović, Marko Udovičić i Miljenko Rebić, koji je upao u posljednji trenutak.

- Nisam predsjednik iz čisto pragmatičkih razloga. Ne mogu istovremeno biti i član uprave Francka i predsjednik Cibone. Osim toga, Aco je ostavio srce u Ciboni, svakog dana išao spavati s njom u mislima. Da nije okupio nekoliko entuzijasta, ne bismo pripremali predstečajnu nagodbu, nego bi klub otišao u ponor - objasnio je Artuković, dodavši da će Franck osiguravati Ciboni trećinu budžeta za prvu momčad.

Petrović tvrdi da će se s vremenom UO proširiti na sedam do devet članova, kako klub bude pronalazio nove sponzore, a velika mu je želja dolazak generalnog sponzora, koji će klubu dati dodatak na ime. No i ovi će za početak biti više nego dovoljni da se klub stabilizira.

- Tek s početkom iduće sezone vidjet će se prvi pomaci vezani za rad UO-a. Ovu sezonu smo pokrili, sve obveze prema igračima pokrit ćemo do 1. kolovoza. A iduće sezone budžet za prvu momčad bit će 430.000 eura netto, što će biti najjeftinija Cibona u povijesti. Imamo pet, šest igrača iz našeg pogona, koji su zaštićeni ugovorima, a nisu skupi. Unutar tog budžeta imat ćemo i jednoga kvalitetnog Amerikanca. Trebaju nam dvije godine da uspostavimo financijsku sigurnost jer ćemo nakon toga moći prodavati produkte naše škole. Svi oni imaju četverogodišnje ugovore, a nakon treće godine vidjet ćemo kolika im je tržišna vrijednost - objasnio je Aco, zadovoljan jer se Cibona nije morala okrenuti inozemnom kapitalu, poput arapskog, o kojem je bilo govora.

- Želio sam da Cibona ostane u domaćim rukama, među ljudima koji su godinama uz nju. Ne znam kako bi izgledalo da dođe netko izvana i sve 'posječe', ali i na to sam bio spreman da spasimo klub. Suradnja s Franckom, uz jedan kratki prekid, traje već 39 godina, više nego što ima Ivan Artuković. Oni su jedina tvrtka koja nas nikad nije napustila - kaže Aco.

Od njegova dolaska u klub prošlog ljeta Cibona je vratila osam milijuna kuna dugova, a plan za iduću godinu je 10,3 milijuna. Sportski cilj iduće sezone plasman je među najboljih šest u ABA ligi i ulazak u Eurokup, koji bi klubu donio 1,5 milijuna. U srpnju će iz Turske stići rata od 500.000 eura za Darija Šarića, a od Grada bi, sukladno kriterijima, trebao uplatiti 3,7 milijuna kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao