Obavijesti

Sport

Komentari 10

Klubovi i županijski savezi će puniti Arenu protiv Slovenije

Klubovi i županijski savezi će puniti Arenu protiv Slovenije
7

Običan puk ne može na utakmicu protiv Slovenije jer su se organizatori željeli osigurati da u susjedskom derbiju EP-a ima više naših nego slovenskih navijača

VIDEO

Ulaznica za utakmicu sa Slovenijom nema u slobodnoj prodaji, za okršaj s Grčkom prodano ih je 8000, a za Makedoniju, Gruziju i Nizozemsku po 5000-6000, izreferirao je direktor tvrtke Eurobasket 2015 Boris Jakimenko.

A običan puk ne može na utakmicu sa Slovenijom jer su se organizatori pod svaku cijenu željeli osigurati da u susjedskom derbiju prvog dana EP-a ima više naših nego slovenskih navijača. Stoga je oko 3000 ulaznica podijeljeno klubovima i županijskim savezima.

- Za tu su utakmicu prodane 10.043 ulaznice, od čega ih je 3100 prodano u Sloveniji putem agencije. Ostale su otišle u slobodnoj prodaji, no ne možemo znati koliko su ih u Hrvatskoj kupili Slovenci - rekao je Jakimenko pa pojasnio odluku o dijeljenju preostalih 3000 ulaznica.

- Tako smo se osigurali da će na utakmici biti više naših navijača. I klubovi i savezi mogu iskoristiti koliko god im treba tih ulaznica, voditi svoje igrače, mlađe kategorije, roditelje... Ako nešto ostane, dva ili tri dana prije utakmice taj ostatak ćemo pustiti u prodaju.

Ulaznice su u odnosu na ostale zemlje u kojima se održava Eurobasket jeftine, između 10 i 33 eura.

- Fiba je imala primjedbe da su prejeftine, no znamo da su za naše ljude i dalje previsoke, morali smo pronaći kompromis - kaže Jakimenko.

Nakon pripremnog turnira, na kojem će od srijede do petka u Areni igrati Hrvatska, BiH, Estonija i Izrael, a koji će organizatorima poslužiti kao generalna proba, stižu parket i koševi na kojima će se igrati utakmice skupine C od 5. do 10. rujna. Fiba je inzistirala na tome kako bi televizijska slika iz svih zemalja bila identična.

Zagrebu je pripala i čast da 3. rujna organizira svečanost otvaranja cijelog Eurobasketa. Na Trgu bana Jelačiča nastupit će Prljavo kazalište, cheerleadersice "Escape", breakdanceri, a himnu će otpjevati Đani Stipaničev. Na glavnom zagrebačkom trgu, kao i uz Arenu, bit će postavljene Fan zone od 5. do 10. rujna, a ona na Trgu bit će u funkciji sve do kraja Eurobasketa, odnosno barem dok Hrvatska na njemu bude igrala.

I promidžbeni turniri tri na tri došli su do kraja. U subotu se ispred Arena centra održava posljednji turnir, a dan kasnije i Masters na Trgu. Jednu od trojki činit će frontmen "prljavaca" Jasenko Houra, trener Cibone Slaven Rimac te naš bivši NBA igrač Gordan Giriček, koji je i ambasador Eurobasketa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom