Obavijesti

Sport

Komentari 15

Koga briga za Drapera, za nas sada igra i Shavonte Zellous

Koga briga za Drapera, za nas sada igra i Shavonte Zellous
3

Shavonte Zellous osvojila je i Euroligu i WNBA, a u dresu hrvatske reprezentacije želi izboriti i svoj nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine...

VIDEO

Ima pobjednički mentalitet, a sjajna je igračica. Nismo je zvali tek tako, rekao je Braslav Turić, izbornik reprezentacije, koji je na popis uvrstio i Amerikanku Shavonte Zellous (28).

Ako smo se već pomirili s naturalizacijom, onda je pohvalno što su Turić i HKS uspjeli dovesti igračicu iz svjetskog vrha. Malo ih se može pohvaliti da su osvojile i WNBA (Indiana 2012.) i Euroligu (Galatasaray 2014.). Od ove sezone nosi dres Fenerbahčea, s kojim je također ušla u polufinale Eurolige. U ženskoj verziji NBA lige dobila je nagradu za igračicu koja je najviše napredovala 2013. godine, a iste je sezone nastupila i na susretu svih zvijezda lige.

- Pomoći će nam više nego Dontaye Draper muškoj reprezentaciji, bez omalovažavanja njegova učinka. To će se osjetiti već u prva tri dana Europskog prvenstva, kad igramo protiv Rusije, Latvije i Srbije. Ona može uzeti loptu i riješiti takve napete završnice - objasnio je izbornik Hrvatske.

Zellous se ovaj put sama ponudila, nakon što su u prošlosti propali pokušaji njezine naturalizacije, što zbog ozljede što zbog papirologije. Tih problema više nema, pa je glavni zadatak stvoriti kemiju unutar ekipe. Turić je stoga prije objave popisa na kojem je Shavonte pitao naše dvije najiskusnije reprezentativke za mišljenje.

- Jelena Ivezić i Ana Lelas odlično je poznaju, imale su samo pohvale, ne samo za igru nego i za ponašanje izvan terena - kaže Turić. 

Zellous će doći na početak priprema u svibnju, a od 11. lipnja na Eurobasketu u Mađarskoj s Hrvatskom kreće u lov na mjesto na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

- Shavonte je sama rekla da sanja nastup na Igrama. Bili smo tamo 2012. godine, veliki bi uspjeh bio ako to ponovimo - zaključio je Turić.

Marko Lukunić/PIXSELL

Boroš je stigla sa 16 godina

Mađarska obitelj Boroš iz Vojvodine se 1993. preselila u Hrvatsku. Osim Tamare, za stolnotenisku reprezentaciju nastupale su i Rumunjka Cornelia Molnar-Vaida i Kineskinja Tian Yuan.

Dvije generacije Nemaškalovih

Rukometašica Elena Nemaškalo nekad je bila najbolje svjetsko krilo, a osim za Sovjetski Savez, zaigrala je za hrvatsku reprezentaciju. Baš kao i njezina 25-godišnja kći Ekatarina, rođena u Ukrajini.

Kirilova vukla odbojkašice

Irina Kirilova, Jelena Čebukina i Tatjana Sidorenko osvojile su olimpijsko zlato sa Sovjetskim Savezom 1988. u Seulu, prije nego što su ‘90-ih počele igrati za hrvatsku reprezentaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima