Obavijesti

Sport

Komentari 61

LeBron James se pobrinuo da i finale Istoka bude ''dosadno''

LeBron James se pobrinuo da i finale Istoka bude ''dosadno''
4

Rezultat je bio 114-111 nakon odigranih produžetaka, u regularnom dijelu su stali jedni i drugi na 104. LeBron je stigao do 12. triple-double učinka (37p, 18s, 12a)...

VIDEO

Finala Zapadne i Istočne konferencije trebala su ponuditi napetost do samog kraja, ali Steph Curry i LeBron James pobrinuli su se da do toga ne dođe. Nakon što je Golden State poveo protiv Houstona 3-0, učinio je to i Cleveland pobjedom od 114-111 protiv Atlante u produžecima.

VIDEO

Bilo je 104-104 u regularnom dijelu i činilo se da bi Hawksi možda mogli opravdati prvu poziciju nakon regularnog dijela sezone, no ništa od toga. Ponovno ih je uništio LeBron James , zabio je 37 , imao nevjerojatnih 18 skokova i 12 asistencija. Bio je to njegov 12. triple-double u doigravanjima, a prestigao je po broju poena velikog Karla Malonea , koji je ostao na 4763 . Sad je "kralj" na šestom mjestu najboljih strijelaca u doigravanju sa 4782 poena. Ispred njega su Michael Jordan (5987), Kareem Abdul-Jabbar (5762), Kobe Bryant (5640), Shaquille O'Neal (5250) i Tim Duncan (5113). A moguće je da će James već u ovom doigravanju dostići Jordana po broju odigranih utakmica jer Air Mike je u karijeri imao 179 utakmica, LeBron je na 171 i u finalu Istoka odigrat će još minimalno jednu.

No nije se sve baš na početku utakmice činilo kao veliki LeBronov nastup jer promašio je prvih deset šuteva, što mu se nikad u karijeri nije dogodilo. Nije odustajao jer bio je sam, Kevin Love i Kyrie Irving su ozlijeđeni, a trener David Blatt imao je na klupi samo tri dostupna igrača. Zato si je LeBron i dozvolio 37 šuteva iz igre, od kojih je zabio 14.

Atlanti prijeti 'metla'

Činilo se da bi Atlanta mogla naći recept u takvoj situaciji kad s toliko slobode igra jedan igrač, no nisu ni blizu razine kroz cijelu sezonu i jasno je da se finale prije finala odigralo u polufinalu između Cavsa i Bullsa . A i LeBron se podigao za nekoliko razina otkako je krenuo u doigravanje. Motiva mu ni najmanje ne nedostaje.

Kod gostiju odličan je bio Teague , čiji izostanak učinka je doveo do poraza u prošloj utakmici. Zabio je 30, uz šest skokova i sedam asistencija, a i njegova je trica odvela Atlantu do produžetaka. Dodao je Millsap 22 uz devet skokova i još su bili dvoznamenkasti Horford (14), Bazemore (14), Mack (13) i Carroll (10). Kod domaćih Jamesu su se priključili još Dellavedova (17p, 7s), J.R. Smith (17p, 10s) i Shumpert (15p, 7s).

Treneri 'početnici'

Samo čudo može spasiti Atlantu i vrlo je izgledno da će biti " metla ", što je poprilično "spuštanje", ipak su Hawksi u regularnom dijelu sezone pobijedili Cavse tri od četiri puta, dok su bili kompletni, a ne ovako osakaćeni ozljedama.

Možda ono veliko finale bude napetije i neizvjesnije. Ako ništa, jasno je da će neki od trenerskih "početnika" postati prvak. Steve Kerr je također prvu sezonu NBA trener i ima čudesne rezultate.

NBA FINALE, ISTOČNA KONFERENCIJA:

  • Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 114- 111p (104-104) - Cleveland vodi 3-0 u seriji na četiri pobjede
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom