Obavijesti

Sport

Komentari 17

LeBronov povratak ne ide po planu: "Nismo baš dobri sad"

LeBronov povratak ne ide po planu: "Nismo baš dobri sad"
1

Nije strašno kad Cleveland Cavaliersi izgube. Ali kad kod kuće izgube od slabašnih Pistonsa s velikih 23 razlike i pritom prime više od sto koševa, James je zabrinut

VIDEO

Nakon četiri uzastopna finala i dvije titule u dresu Miami Heata, LeBron James ljetos se vratio u svoj Cleveland i najavio osvajanje barem jednog naslova, prvog u bilo kojem velikom sportu za taj grad još od 1964. godine. 

No ni dolazak još jedne zvijezde Kevina Lovea, uz već postojeće temelje u Kyrieju Irvingu, Dionu Waitersu i Andersonu Varejaou, nije pomogao Cavsima. Stvari su se prošlog tjedna zakomplicirale kad je zbog ozljede završila sezona za brazilskog centra, pa protiv Clevelanda i slabašni Detroit Pistonsi mogu pobijediti sa 103-80 na gostujućem terenu

- Nismo baš dobri trenutačno. Nismo dobri u bilo kojem segmentu igre u kojem bismo trebali biti dobri - rekao je James poslije tog poraza u kojem je za 17 koševa potrošio 19 šuteva, izgubio sedam lopti i bio četiri puta blokiran. Cavsi su na omjeru 18-12, peti su na istoku. S istim omjerom na zapadu bi bili u velikoj borbi za ulazak u doigravanje.

Pistonsi su protiv Clevelanda bili toliko dominantni da su pogodili 17 trica, što je njihov klupski rekord. Brandon Jennings zabio je 25 koševa, Andre Dummond imao 16 koševa, 17 skokova i pet blokada za tek sedmu pobjedu Detroita, ali i drugu u nizu nakon što je potjeran Josh Smith

- Svi igramo slobodnije, bez pritiska. Samo izađemo na teren i igramo košarku - jednostavno je objasnio Jennings koliko su se stvari promijenile nakon odlaska Smitha. 

Spursima derbi, Nowitzki glumi centra

Krilni centar započeo je u petorci svojeg novog kluba, ali samo pet koševa nije pomoglo Houston Rocketsima u gostima kod San Antonio Spursa. Prvake je predvodio Danny Green s 24 koša, a u ključnom napadu pri -3, James Harden izgubio je loptu i darovao pobjedu Spursima. 

- Ja sam kriv. Bio sam užasan, užasan, potpuno neodlučan, što mi se ne događa često - rekao je Harden, autor 28 koševa. Rocketsi su na omjeru 21-8, Spursi imaju 19 pobjeda i 13 poraza. 

Dirku Nowitzkom trebalo je samo 13 šuteva iz igre da dođe do 30 koševa, najviše ove sezone, a u posljednjih pet minuta zabio je deset poena za pobjedu Dallasa protiv Oklahoma Cityja. Mavericksi su bili bez Tysona Chandlera, a trener Rick Carlisle iznenadio je najbolju obranu lige postavljanjem Nowitzkog na mjesto centra i Chandlera Parsona na mjesto krilnog centra. 

- Bila je to najmanje atletska centarska linija u povijesti lige. Najveća briga bila nam je tko će skakati za loptu na podbacivanju - smijao se Parsons, kojeg visoki i snažni centri Oklahome nisu mogli pratiti na putu prema 26 koševa. 

Blazersi prvi do 25 pobjeda

Portland je u prve dvije minute zabio tri trice i već tad riješio pitanje pobjednika protiv New York Knicksa. Trail Blazersi su i dalje ekipa s najviše pobjeda u ligi, drže drugo mjesto na zapadu. 

Prvi na istoku su Toronto Raptorsi, koji su pobijedili na dva vezana teška gostovanja, kod Clippersa i Nuggetsa. Kobe Bryant (10 poena) vratio se u sastav Lakersa samo da bi vidio kako im Goran Dragić trpa 24 koša u šestoj uzastopnoj pobjedi Phoenixa. 

Rezultati: 

  • Cleveland Cavs - Detroit Pistons 80-103
  • San Antonio Spurs - Houston Rockets 110-106
  • Dallas Mavs - Oklahoma City Thunder 112-107
  • Portland Trail Blazers - New York Knicks 101-79
  • Denver Nuggets - Toronto Raptors 102-116
  • Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 107-116

Istočna konferencija

  1. Toronto 24-7
  2. Atlanta 22-8
  3. Washington 21-8
  4. Chicago 21-9
  5. Cleveland 18-12
  6. Milwaukee 15-16
  7. Miami 14-17
  8. Brooklyn 13-16

Zapadna konferencija

  1. Golden State 24-5
  2. Portland 25-7
  3. Memphis 22-8
  4. Houston 21-8
  5. Dallas 22-10
  6. LA Clippers 20-11
  7. San Antonio 19-13
  8. Phoenix 18-14
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...