Obavijesti

Sport

Komentari 302

Cibona je šokirala Zvezdu, ušla u finale lige i izborila Euroligu!

Cibona je šokirala Zvezdu, ušla u finale lige i izborila Euroligu!
4

Cibona je svladala Crvenu zvezdu 75-70 i plasirala se u finale ABA lige! Automatski je izborila i Euroligu! Dario Šarić bio je čudesan, zabio je 21 koš uz čak 15 skokova

VIDEO

Nakon godinu dana pauze što se hrvatskih predstavnika tiče i tri godine pauze za Cibonu, "vukovi" će ponovno igrati Euroligu! Pobijedili su Crvenu zvezdu 75-70 i plasirali se u finale ABA lige!

Utakmica u Beogradu bila je nevjerojatna, cibosi su u nekim trenucima imali i 19 koševa razlike, ali je završnica svejedno bila dramatična! Fantastični su bili Dario Šarić i Jerel Blassingame pred oko 10.000 gledatelja. Šarić je zabio 21 koš, uz 15 skokova i šest asistencija, a Blassingame je dao 28 koševa uz devet asistencija!

Od samog početka zagrebačka momčad je preuzela stvari u svoje ruke, a trener Slaven Rimac je domaćina iznenadio zonom! Nisu mogli ništa pogoditi, a prvu tricu su zabili u 20. minuti iz 14. pokušaja! Na kraju 1. četvrtine vodila je Cibona +6, a na poluvrijeme je otišla s prednošću 38-27! 

U nastavku je bio strah od psihološkog pada, ali nastavili su sa sjajnom igrom pa su na ulazu u posljednjih 10 minuta imali čak 16 poena viška. U 36. minuti bilo je +12, a onda nevjerojatan scenarij! Cibona je primila šest koševa u tri napada u samo 15 sekundi nakon dvije izgubljene lopte u nizu! U samoj završnici je Jenkins imao dva slobodna bacanja za izjednačenje, pogodio je jedno, a na drugoj strani Blassingame potom oba. Imala je Zvezda zadnji napad, trebala im je trica za produžetak, nisu uspjeli, a u kontri je položio Šarić za ogromno i ipak zasluženo slavlje!

Ciboni je ovo četvrto finale, a posebno je bolno ono iz 2010. godine kada su izgubili trofej tricom Kecmana u posljednjoj sekundi s druge strane terena. Dosad je samo Zadar osvojio regionalnu ligu i to prije 11 godina. 

Slavlje bi moglo biti još i veće jer prvi put Hrvatska ima dvije momčadi na završnom turniru. Cedevita u petak igra drugo polufinale protiv Partizana,

U silnim problemima tijekom cijele sezone

Cibona je uoči sezone kao cilj zacrtala Final Four, ali su se nizali problemi. U Eurokupu su imali omjer 1-9, zatim su otišli Žižić, Strawberry i Janning, a financije su problem cijelo vrijeme. Uoči odlaska u Beograd "sjela je sića". No energija i entuzijazam Darija Šarića zarazio je ekipu koja je pronašla novu "kemiju".

Treća sreća

Ove sezone su ove dvije momčadi u regularnom dijelu igrale dvaput i Zvezda je oba puta bila bolja. U Beogradu s čak 25 razlike, a u Zagrebu +9. Kada je bilo najpotrebnije, "vukovi" su opravdali nadimak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani