Obavijesti

Sport

Komentari 17

Mega Leks pobijedio Cedevitu u rekordnoj utakmici sezone...

Mega Leks pobijedio Cedevitu u rekordnoj utakmici sezone...
1

Košarkaši Mega Leksa slavili su u Domu sportova nad Cedevitom 107-103 nakon produžetka u 23. kolu ABA lige. To je najveći broj koševa u jednoj utakmici u sezoni

VIDEO

210 koševa ukupno postigli su košarkaši Cedevite i Mega Leksa u prvoj utakmici 23. kola ABA lige u dvorani 2 Doma sportova. Nakon 45 minuta košarke pobjedu je odnio srbijanski klub rezultatom 107-103. Novi je to rekord po broju poena u jednoj utakmici u cijeloj sezoni regionalne lige.

Osmim porazom u sezoni Cedevita je prepustila drugo Budućnosti te tako zasad kompromitirala poziciju da bude domaćin prve dvije utakmice polufinala protiv Podgoričana, kao i eventualne pete utakmice u seriji na tri pobjede. Do kraja regularnog dijela sezone ostala su još tri kola.

Novopečeni osvajači Kupa Krešimira Ćosića otvorili su utakmicu vodstvom 21-15 nakon prve četvrtine, a prednost su imali i na velikom odmoru (40-38). Sve dobro što su napravili "vitamini" su iskompromitirali u trećoj četvrtini u kojoj je Mega Leks zabio čak 30 koševa, a primio 16.

Gordić opet spašavao tricom

Činilo se da bodovi nakon 40 minuta putuju u Sremsku Mitrovicu, ali je Cedevita do kraja četvrte dionice ipak smanjila na "-3", potom je Nemanja Gordić tricom s pola terena u zadnjoj sekundi zabio za produžetak. Ipak, unatoč velikoj psihološkoj prednosti u produžetku, Cedevita nije uspjela okrenuti utakmicu i odnijeti pobjedu.

- Nemam komentara izuzev toga da čestitam Mega Leksu na zasluženoj pobjedi i želim im sreću i dalje - rekao je Jasmin Repeša, a Fran Pilepić opisao zanimljivu situaciju u kojoj je protivnički igrač priznao da ga je faulirao, a sudac dosudio aut:

- Bilo je kontakta, no glupo mi je nešto govoriti. Ja sam očekivao da će sudac suditi faul, ali sam i ja pogriješio jer sam prelagano išao dodavati. Snosim veliki dio krivice, bio faul ili ne.

Fran Pilepić zabio je 25 koševa za poraženu momčad, najviše na utakmici, a Marko Kešelj na drugoj strani najviše se istaknuo kod Mega Leksa s 23 poena.

ABA liga, 23. kolo

  • Cedevita - Mega Leks 103-107 (21-15, 19-23, 16-30, 32-20, 15-19)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe