Obavijesti

Sport

Komentari 10

Miami ne može bez Jamesa: Igraju izvrsno, ali ja ću biti bolji

Miami ne može bez Jamesa: Igraju izvrsno, ali ja ću biti bolji
1

Nakon treće utakmice u kojoj je ostao ispod 20 poena James je najavio da će cijela momčad zajedno s njim na čelu biti bolje pripremljena za večerašnji susret

VIDEO

Otkad je u NBA-u uveden format finala 2-3-2 1985. godine, 12 od 13 momčadi  koje bi nakon rezultata 1-1 slavili u trećoj utakmici je na kraju i osvajalo naslov, a jedina momčad koja to nije uspjela postići je Miami Heat  2011. godine.  S obzirom da su aktualni prvaci u noći sa utorka na srijedu u trećoj utakmici doslovno pometeni od Spursa, ostaje nam za vidjeti hoće li James i društvo uspjeti još jednom protiv tradicije, no ovoga puta u svoju korist.

Nakon sjajne predstave u drugoj utakmici, igrači Miami Heata su u trećoj bili toliko neprepoznatljivi da je trener Spoelstra nakon utakmice izjavio slijedeće:

- Dobili smo ono što smo i zaslužili. Uopće nisam prepoznao momčad koja je večeras igrala.

Miami u nijednom trenutku utakmice nije vodio, no iako je James do poluvremena ubacio svega četiri poena, utakmica je nakon prve 24 minute još uvijek bila otvorena pošto su Spursi vodili samo +6, 50:44. Nastavak je donio razbuđene Spurse koji su na krilima trica Neala i Greena potopili Jamesa i društvo za jednu od najvećih pobjeda u povijesti NBA finala.

- Izašli su u nastavku na parket i doslovno nas pregazili - prokomentirao je Wade.

Komentar Wadea je dao najbolji mogući osvrt na to što se događalo u trećoj utakmici. Miami je šutirao 40% iz igre, a Wade je sa 16 poena (7/15) bio najefikasniji kod aktualnih prvaka, no vrijedi napomenuti činjenicu da Dwyane nije uhvatio niti jednu jedinu loptu. U tom segmentu James je bio puno bolji s 11 ostvarenih skokova, no njega je mučio šut pa je tako završio na 15 poena (7/21). Junak iz druge utakmice, Mario Chalmers, je završio bez poena, dok je jedini na nivou bio Miller koji je pogodio svih pet pokušaja za tri poena.

Spursi su druge strane došli do uvjerljive pobjede unatoč činjenici da je njihova "velika trojka" ubacila kombinirano svega 25 poena. Najzaslužniji za to je dvojac Green-Neal koji je torpedirao aktualne prvake sa serijom trica. Momčad Grega Popovicha na kraju je šutirala 50% (16/32) za tri poena, a prednjačili su već spomenuti dvojac, Green sa 27 poena (9/15), te Neal sa 24 (9/17). Nakon jedne od najgorih izvedbi što se doigravanja tiče, "probudio" se i Duncan koji je na kraju završio na 12 poena (5/11) ali uz 14 uhvaćenih lopti.

- Dečki su šutirali nevjerojatno.  Pogađali su točno kad nam je trebalo - pohvalio je Greena i Neala Duncan, dok je sam Gary Neal dodao:

- Bilo je ovo ostvarenje sna. Ja i Danny (Green) smo prošli kroz mnogo toga zajedno. Dolazili smo po dva sata prije treninga kako bi vježbali šuteve i kako bi dokazali trenerskom osoblju da pripadamo ovdje, no isto tako ćemo to i nastaviti raditi kako bi dobivali što više minuta igre.

Uz sjajan šut Spursi su imali nadmoć i u skoku 52-36, te su uz to i natjerali aktualne prvake na 16 izgubljenih lopti što je izravno vodilo do 20 postignutih poena ekipe iz San Antonija.

Uoči četvrte utakmice situacija za Jamesa i društvo nije lagana. Nakon što su već imali jednu "must-win" utakmicu, večeras im slijedi druga, jer ukoliko i večeras upišu poraz za naslov će im trebati tri uzastopna slavlja što je protiv momčadi koju vodi Greg Popovich jako teško, no ne i nemoguče učiniti.

Kao što uglavnom svaki put biva kada Miami izgubi, sve oči su uprte u Jamesa koji je i treću utakmicu u nizu ostao ispod 20 poena. Najzaslužniji za to je svakako Leonard koji ga doslovno "izaziva" da šutira s distance što je Jamesov slabiji dio igre, no zasluge pripadaju i cijeloj momčadi koja je u potpunosti zatvorila put ka košu za LeBrona što je na koncu rezultiralo i pomalo nevjerojatnom činjenicom da James u trećoj utakmici nije izveo nijedno slobodno bacanje. James se poslije te utakmice "posuo pepelom" i najavio svoje bolje izvedbe:

- Sve vam o mojoj igri govori to što nisam izveo nijedno slobodno bacanje. Oni me izazivaju da šutiram, a ja jednostavno promašujem. Kad god uđem pod koš udvajaju me, kad idem u tranziciju udvajaju me. Igraju izvrsnu obranu, no svejedno ja bih trebao bolje pogađati.  Moram bolje. Moram šutirati bolje i donositi bolje odluke. Pripremit ćemo se. Bit ćemo bolji. Ja ću biti bolji - najavio je James, dok je Wade dodao:

- Ako nas trojica ne povedemo momčad, nećemo postati prvaci. Cijela ekipa se oslanja na nas, moramo bolje.

Spursi s druge strane imaju svakog razloga za zadovoljstvo tim više što su po mnogima najboljeg igrača današnjice treću utakmicu u nizu ostavili ispod 20 poena, no eventualni večerašnji poraz ponovno okreće stvari na mlin Miamija. Iako se loš učinak Parkera i Ginobilija u prošloj utakmici nije osjetio, navijači Spursa sa zanimanjem iščekuju vijesti o Parkerovoj ozljedi bedrenog mišića zbog koje je najbolji igrač San Antonija napustio parket tijekom treće četvrtine da bi se poslije vratio i odradio par minuta. Magnetska rezonanca koju je Parker obavio jučer je pokazala da nema puknuća, no nastup u večerašnjem susretu je još uvijek upitan.

- Magnetska rezonanca je pokazala da imam lagano istegnuće bedrenog mišića. Vidjeti ćemo tijekom četvrtka još kako ću se osjećati, ali stvarno se nadam da ću igrati - kazao je Parker.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani