Obavijesti

Sport

Komentari 35

Novi tijesan poraz Cedevite u Beogradu: 'Možemo okrenuti'

Novi tijesan poraz Cedevite u Beogradu: 'Možemo okrenuti'
1

Crvena zvezda povela je 2-0 u finalnoj seriji ABA lige pobjedom 69-65 u Beogradu. Cedevita je cijelu utakmicu lovila prednost Beograđana, bila je blizu, ali nije išlo...

VIDEO

Cedevita je u drugoj utakmici finala doigravanja ABA lige ponovno pružila vrlo dobar otpor Crvenoj zvezdi u Pioniru, ali nije mogla ugroziti beogradsku momčad. Domaćini su slavili 69-65 i doveli Zagrepčane u vrlo tešku situaciju, korak od poraza.

Za razliku od subotnjeg katastrofalnog ulaska u utakmicu, Repešini su momci ovaj put bili koncentriraniji i držali prihvatljiv zaostatak veći dio utakmice. U završnici prve četvrtine Zvezda se serijom 8-0 odvojila na 22-8. Gosti su u drugoj četvrtini zaigrali bolje, ponajviše zbog raspoložene dionice Roka Ukića, koji je pomogao da rezultat na poluvremenu bude prihvatljivih "minus osam" (38-30).

Izjednačeno nadmetanje nastavilo se i u trećoj četvrtini, ali Zvezda ipak nije dopustila igračima Cedevite da dođu na manju razliku. Ipak, serijom 9-0 krajem treće i početkom četvrte četvrtine Repešini su opet učinili završnicu zanimljivom, čak su došli na 61-59 polaganjem Tomislava Zubčića.

"Ostali smo prekratki, ali mislim da serija nije gotova. Trebamo skratiti crne rupe koje su nam se dvaput dogodile. Mislim da će u Zagrebu biti drugačija priča. Učinit ćemo sve da to ne bude posljednja utakmica" - Roko Ukić

Beograđani su se po tko zna koji put ponovno odvojili na šest poena viška pa su slobodnim bacanjem Tomasa i košem Babića došli na 65-62. Mitrović je na drugoj strani zabio za novih pet razlike Zvezde, a Cedevita dugo oklijevala sa šutom, pa je Babić ipak pogodio tricu dvije sekunde prije kraja.

Gordić je napravio brzi faul na Jenkinsu, Amerikanac je zabio oba bacanja za konačnih 69-65 i tu je bio kraj. Šansa je itekako postojala, ali nedostajalo je više koncentracije u presudnim trenucima za hrvatskog predstavnika.

Kod pobjednika je najefikasniji bio Boban Marjanović s 20 poena i 14 skokova, a jedan manje ubacio je Luka Mitrović. Cedevitu je predvodio Luka Babić s 14 koševa, a dvoznamenkast učinak imao je i Roko Ukić (10 poena).

Iduća utakmica igra se u srijedu u dvorani 2 Doma sportova, kao i eventualna četvrta u četvrtak.

Repeša: Sposobni smo preokrenuti seriju

- Čestitam Zvezdi na pobjedi, sigurno je 2-0 velika prednost, međutim nismo tako davno bili u sličnoj situaciji. Istina, Zvezda je puno jači protivnik nego što je Budućnost i okretanje serije bit će jako teško. Ali dok se igra, mislim da možemo to napraviti i da imamo momčad mentalno sposobnu za to. Sve ćemo vidjeti u prvoj sljedećoj utakmici u srijedu - rekao je Jasmin Repeša na konferenciji za novinare i dodao:

- Otprilike slična utakmica kao i jučer gdje smo pustili protivniku veliku prednost. Kad se takvo što dogodi na ovom terenu, teško se vratiti. To smo uspjeli u četvrtoj četvrtini, ali smo dvjema lošim reakcijama u obrani ipak dozvolili Zvezdi pobjedu.

- Znamo da će biti teško u Zagrebu i da Cedevita može preokrenuti seriju jer se radi o euroligaškoj momčadi. Koliko će biti utakmica? Znamo da imamo tu petu utakmicu ovdje pa ćemo vidjeti - izjavio je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

ABA liga, doigravanje, finale, 2. utakmica:

  • Crvena zvezda - Cedevita 69-65 (22-8, 18-24, 18-16, 11-17)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani