Obavijesti

Kolumne

Komentari 26

Od predmeta sprdnje hrvatski košarkaši postali ponos nacije

Nakon Španjolske 2000 Hrvata ispratilo je reprezentaciju zvižducima i uvredama, a samo deset dana poslije, nakon šeste pobjede u nizu, pjesmom i ovacijama

VIDEO

Godine razočaranja uslijed nerealnih očekivanja zbog košarkaških medalja osvajanih u nekim drugim vremenima prije dvije godine u Litvi su kulminirale ispadanjem u prvom krugu. Hrvatska je košarka dotaknula samo dno.

Ovoga je ljeta dugo izgledalo da će na njemu i ostati. Debakl za debaklom na pripremama, zatim i na startu EP-a protiv Španjolske, pa mučenje protiv Gruzije... A onda je Ante Tomić devet sekundi prije kraja zabio za pobjedu. I sve preokrenuo. Visokom Dubrovčaninu, koji je u Sloveniji dugo igrao pod virozom, zbog tog se koša više ništa ne može zamjeriti.

- Koliko sam puta u karijeri vidio da jedna trica s centra promijeni cijelu sezonu... - rekao je Jasmin Repeša.

Taj Tomićev koš bila je naša trica s centra. Jedna pobjeda u utakmici koja je mogla otići na obje strane, kakve je Hrvatska od 1995. praktički u pravilu gubila, sve je preokrenula, ujedinila momčad, dala joj samopouzdanje koje od tada samo raste. Nakon Španjolske 2000 Hrvata u Celju ispratilo ju je zvižducima i uvredama, a samo deset dana poslije, nakon šeste pobjede u nizu, 6000 u Ljubljani pjesmom i ovacijama. Od predmeta sprdnje hrvatski su košarkaši postali ponos nacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A najbolje od svega je što taj ponos nije uvjetovan osvajanjem medalje, nego samo borbom i srčanošću. Dugo su naši igrači reprezentaciju gledali samo kao drugi klub, nikako kao nešto što predstavlja cijelu državu.

Ali pokrenuli su se, pokrenuli su Hrvate, kojima nakon toliko godina srce ponovno kuca u ritmu udaraca košarkaške lopte o parket.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang