• Članak
  • Komentari 15
  • Lokacija
  • Share
  • Tweet

Odlazak Darija Šarića Ciboni bi donio čak 1,2 milijuna eura...

"Barci odlaze Lorbek i Nachbar, a Mirotić napušta Real, pa bi se otvorio prostor za Darija. No ja u cijeloj priči sinu mogu dati samo savjet, a odluka je samo na njemu"

Nedjelja, 09. 3. 2014. u 15:00    Piše: Ivan Žurić , Toni Horvat
Odlazak Darija Šarića Ciboni bi donio čak 1,2 milijuna eura... Jurica Galoic/PIXSELL

Turski Anadolu Efes spreman je ponuditi čak šest milijuna eura za petogodišnji ugovor s Darijem Šarićem (19). Time bi Šarić postao najplaćeniji mladi košarkaš u Hrvatskoj povijesti, no pitanje je hoće li prihvatiti ponudu.

- Nije samo Efes u igri, opcije su još Barcelona i Real Madrid - kazao je Darijev otac Predrag Šarić i pojasnio situaciju:

- Barceloni odlaze Lorbek i Nachbar, a Mirotić napušta Real, pa bi se otvorio prostor za Darija. No ja u cijeloj priči sinu mogu dati samo savjet, a odluka je samo na njemu. Nadam se da će pametno izabrati...

Ako Dario prihvati ponudu Efesa, bio bi to najveći transfer u povijesti hrvatske košarke. Svojedobno je Real Madrid za Marka Tomasa KK Zagrebu platio milijun dolara, a Ante Tomić dres “mrava” zamijenio je također Realovim, ali za milijun eura! Sad bi Cibona za Darija dobila 1,2 milijuna eura (oko devet milijuna kuna) odštete.

- Mislim da bi Dario trebao još barem dvije sezone ostati u Europi, a onda vidjeti što i kako dalje - kaže Predrag Šarić i dodaje:

- On mora igrati. Ako mu u tim velikim klubovima ne mogu jamčiti minutažu, onda je bolje da ostane u Ciboni i igra...

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Košarka.

Tagovi: košarka, dario šarić, cibona

Izdvojeni komentari 15 komentara Pogledaj sve komentare
09.03.2014., 16:01

BrumBrum: Ja sam za još jednu kvalitetnu sezonu u ABA ligi i borbu za F4 sa Cibonom i onda lagano NBA u nadi da će doći u ruke pravom treneru koji će prepoznati njegov iznimni talent!

09.03.2014., 15:34

POTPEC: Otac mu pametno savjetuje. Pare su pare, kako dođu još brže odu. Ako u novom klubu ne igra onda nema napretka, i vezan je samo za taj klub. Ako igra onda je lakše prominit sredinu i dobiti više love, ako napreduje.

09.03.2014., 17:30

clinton1: Neka i treba otići u jaču ligu i jači klub da se razvija..:)

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar