Obavijesti

Sport

Komentari 21

Poraz Netsa: Bogdanović slab, King James prestigao Jordana

Poraz Netsa: Bogdanović slab, King James prestigao Jordana
7

Bojan Bogdanović dobio je dobru minutažu u Netsima, na parketu je proveo 32 minute, ali ju nije dobro iskoristio. Postigao je svega 5 koševa, a šut mu je bio 2-8

VIDEO

Noćas su u NBA ligi odigrana četiri susreta doigravanja, a sve pobjede ostvarile su domaće momčadi koje su tako zadržale prednost domaćeg terena. Atlanta Hawksi poveli su protiv Brooklyn Netsa . U njihovoj prvoj utakmici na domaćem su parketu pobijedili 99-92. Vodili su gotovo cijelu utakmicu, u nekim trenucima imali i 16 razlike, pa su na kraju zasluženo slavili.

VIDEO

Malih problema imali su tek u posljednjoj četvrtini koju su odigrali bez ozlijeđenog Ala Horforda, ali rutinski su održavali prednost. Predvodio ih je Kyle Korver s 21 košem, od čega je bilo pet trica. Jeff Teague i DeMarre Caroll postigli su po 17 koševa. Kod gostiju raspoloženi su bili Joe Johnson i Brooke Lopez , obojica su postigla po 17 koševa.

Bojan Bogdanović dobio je dobru minutažu, na parketu je proveo 32 minute, ali ju nije dobro iskoristio. Postigao je svega pet koševa, a šut mu je bio 2-8. Posebno loše mu je išla trica, pogodio je samo jednu iz pet pokušaja. Imao je hrvatski košarkaš i četiri skoka te dvije asistencije. A isti broj koševa postigao je i Alan Anderson , bivši igrač Cibone, koji se vratio na parket nakon što je propustio posljednjih sedam utakmica prvog dijela sezone. Noćas je dobio 16 minuta.

Atlanta je domaćin i sljedeće utakmice koja se igra u srijedu , a nakon toga serija se seli u Brooklyn.

A prvu utakmicu u seriji dobio je i Cleveland koji je slavio protiv Bostona 113-100. Bila je to njihova prva domaća utakmica u doigravanju nakon gotovo pet godina. U svibnju 2010. godine upravo ih je Boston pobijedio i izbacio, a ubrzo ih je napustio i LeBron James pa više nisu imali toliko uspjeha. A noćašnju pobjedu mogu zahvaliti sjajnoj igri u drugoj četvrtini, koju su dobili 12 razlike (35-23). Sjajnu večer imao je Kyrie Irving koji je postigao 30 koševa, uz tri skoka i dvije asistencije.

VIDEO

- Bio je sjajan, od prve minute vidjelo se da je 'ušao u utakmicu' i da će to biti njegova večer. Zaista mi je drago zbog njega, rekao je James nakon utakmice o Irvingu.

A, kao i uvijek, istaknuti treba i LeBrona Jamesa koji je zabio 20 koševa, imao šest skokova i sedam asistencija. S tim učinkom prestigao je Michaela Jordana u jednoj statističkoj kategoriji. Naime, James je do sada ostvario 1023 asistencije u doigravanju (u 158 utakmica) i sada ima jednu više od Jordana (1022 asistencije u 179 utakmica) te ga je preskočio na devetom mjestu. Ispred njega na osmom mjestu je Tony Parker , a sedmi je Kobe Bryant .

LA Clippersi poveli su protiv San Antonija . Noćas su slavili 107-92, a do pobjede ih je predvodio Chris Paul sa 32 koša, a odličan je bio i Blake Griffin s 26 koševa.

VIDEO

Memphis je na krilima Bena Udriha (20 koševa, sedam skokova i sedam asistencija) slavio protiv Portlanda (100-86).

VIDEO

NBA doigravanje, rezultati:

  • Atlanta - Brooklyn 99-92 (1-0 u doigravanju)
  • Cleveland - Boston 113-100 (1-0)
  • LA Clippers - San Antonio 107-92 (1-0)
  • Memphis - Portland 100-86 (1-0)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače