Obavijesti

Sport

Komentari 7

Promjene u Ciboni: Momčad preuzima Damir Mulaomerović

Promjene u Ciboni: Momčad preuzima Damir Mulaomerović
1

Trenera drži rezultat, a nekog trećeg uzroci loših rezultata ne moraju zanimati, rekao je Slaven Rimac, kojeg je na klupi zamijenio bivši suigrač Mulaomerović

VIDEO

Prvi zvižduci u sezoni, prvi povici s tribina za odlaskom i Slaven Rimac morao je napustiti klupu "vukova". Zamijenit će ga Damir Mulaomerović (41), bivši suigrač iz Cibone i reprezentacije.

Jutro nakon teškog poraza od Budućnosti, petog u nizu u svim natjecanjima, uprava se izvanredno sastala, nakon čega je Aco Petrović priopćio Rimcu i Jurici Golemcu da na njih više ne računa.

- Trenera drži rezultat, a nekog trećeg uzroci loših rezultata ne moraju zanimati - kratko je prokomentirao Slaven Rimac.

Zaista, Cibona je posljednjih tjedana često gubila i pritom loše izgledala. Bilo je tu puno različitih problema na koje Rimac nije mogao utjecati, ali uprava je procijenila da je vrijeme za promjenu.

Postoje teorije da se ovo dugo spremalo i da je skandiranje Smogovaca izrežirano, baš kao i prilikom odlaska Veljka Mršića prije tri godine. Prvu je zapravo potvrdio Mirko Novosel.

- Ja sam mu to predlagao još prije dva mjeseca. U subotu sam bio toliko ljutit i razočaran da sam otišao na poluvremenu. Nema koncepcije u napadu, nema obrane ni taktike, a to znači da je momčad loše trenirana i vođena. Ne zamjeram nekome ako ne zna, nego ako ne želi učiti i usavršavati se - rekao je Novosel, koji je mladim trenerima uvijek na raspolaganju za poneki savjet, a Rimac ga nije tražio jer nije takav tip.

Činovnici na parketu

Osim prema treneru, Novosel je oštar bio i prema igračima, koji su Rimcu dali potporu.

- Pa nisu to tako loši igrači, ali na terenu izgledaju kao činovnici, a ne momčad koja se bori. Ako su uz njega, vjerojatno im to paše. A u osvajanju ABA lige Rimac je imao sreću što je imao Šarića i Blassingamea koji su imali sve u rukama pa trener i nije bio toliko važan - kaže Novosel.

Kad ju je preuzeo prije dvije godine, Rimčeva Cibona igrala je najljepšu košarku još od vremena kad su plavi dres nosili baš on i njegov nasljednik na klupi. Kao i Rimčev, Cibona je i Mulaomerovićev klub. Mula je navijao za bivšeg suigrača, ali i vjerovao da će i on prije ili kasnije doći na red.

Mula je temperamentniji

I došao je. Nakon što je u Zagrebu završio igračku karijeru, dvije je sezone kao trener početnik preporodio Slobodu iz rodne Tuzle, s kojom se ovog ljeta rastao jer nije više mogla pratiti njegove ambicije. I s Cibonom će nedvojbeno biti velike.

Obje bivše zvijezde "vukova" imaju sličnu trenersku filozofiju, dopuštaju puno slobode u igri, no Mulaomerović je znatno temperamentniji, za razliku od mirnog i pristojnog Rimca.

Njegovim dolaskom najviše bi trebali profitirati mladi bekovi, Slovenac Žan Mark Šiško i, prije svih, Dominik Mavra, kojem je Mula, također bivši zagrebaš, možda i posljednja nada da ga pretvori u kvalitetnog razigravača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao