Obavijesti

Sport

Komentari 49

Repeša: Mi možemo i moramo bolje, Bojan: Bili smo nervozni

Repeša: Mi možemo i moramo bolje, Bojan: Bili smo nervozni
2

Hrvatski košarkaški izbornik Jasmin Repeša bio je zadovoljan pobjedom nakon drame protiv Filipina (81-78). Bojan Bogdanović otkrio je da su igrači bili nervozni

VIDEO

Ono što je najbitnije jest da smo pobijedili utakmicu. Nijedna prva utakmica , sjećamo se povijesti, nije otišla kako bismo htjeli. Ne mogu dati apsolutno nikakvu zamjeru za pristup, želju i volju koju je momčad imala i to je ono što je važno. Ostala je tim kad je bilo teško i kad je bilo dobro, prva je reakcija izbornika Jasmina Repeše nakon tijesne pobjede hrvatske košarkaške reprezentacije nad Filipinima (81-78) u prvom kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

VIDEO

- Moramo imati više iskustva. Morali smo i mogli 'ubiti' utakmicu već u drugoj četvrtini na 13 razlike, imali smo četiri otvorena, i to dobra šuta koja smo promašili. Kad voda uđe u uši, onda nastane malo nervoze, nesigurnosti i puno toga što nije dobro - dodao je Repeša.

Vratili se kad je bilo opasno

Hrvatska je nakon prve četvrtine imala vodstvo 23-9 , u drugoj je to digla i na "plus 15" , ali se potom nervoza neobjašnjivo uvukla u redove. Filipinci su dvije minute prije kraja imali i vodstvo od tri koša, ali Hrvatska je ipak izborila produžetak, potom i pobjedu...

- Jako je pozitivna stvar što smo se vratili iz "minus tri" kad je bilo jako opasno, jako je bitno da smo dobili utakmicu i otvorili turnir pobjedom znajući da možemo i moramo bolje ako želimo doseći ciljeve koje smo postavili pred sebe - iskren je hrvatski izbornik nakon sevillske drame.

Moglo je i bolje

Mnogi su očekivali da će se Hrvati lako obračunati s Filipinima.

- Nema laganih utakmica. Da se razumijemo, nije lagano zadržati defanzivni balans kad se rašire toliko, kad si u strahu da ti ne zabiju tricu . Sigurno je moglo biti bolje, ali postojala je i želja i volja za zagrađivanjem i igranjem obrane. Bila je na zaista vrhunskom nivou - zaključio je Repeša.

Previše razigrali Blatchea

Bojan Bogdanović opet je bio najefikasniji hrvatski reprezentativac s 26 poena.

- Dopustili smo puno situacija Blatcheu (zabio 28 poena, op.a.) da igra "jedan na jedan" protiv naših četvorki, dosta su otvoreno stajali u obrani. Ali hvala Bogu da smo pobijedili i da nismo doživjeli šok na startu prvenstva. Nadam se da će biti puno bolje protiv Argentine - izjavio je Bojan.

Azijska reprezentacija natjerala je 'kockice' da ulože veliki napor kako bi otvorili SP pobjedom.

- Bili smo dosta nervozni kroz utakmicu, ušli su nam neki igrači rano u penale... Teška utakmica, ali dva se boda pišu . Nikad nije lako na startu nekog prvenstva - zaključio je novi igrač Brooklyn Netsa.

Hrvatska u drugom kolu (nedjelja, 13:30) igra protiv Argentine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija