Obavijesti

Sport

Komentari 20

Repešin plan za finale protiv Crvene zvezde: Držite Bobija

Repešin plan za finale protiv Crvene zvezde: Držite Bobija
4

Cedevita večeras u 21 sat u prvoj utakmici finala regionalne ABA lige u Beogradu igra protiv Crvene zvezde i gorostasa Bobana Marjanovića koji je bio MVP Eurolige

VIDEO

U Euroligi je rušio rekord za rekordom. Sakupio je najviše skokova u povijesti, imao je najviše double-doubleova, najveću valorizaciju, ukupni statistički učinak jednog igrača. Sezonu je završio s prosjecima od 16,6 koševa i 10,7 skokova te smijenio Antu Tomića kao najboljeg centra Eurolige. A sad mu se na putu nalazi Cedevita.

Boban Marjanović je jedan od razloga što je Jasmin Repeša zgrabio priliku i sredinom sezone doveo Stanka Baraća. Kad se 216 cm visoki Mostarac pridoda 213 cm visokom Šibenčaninu Miru Bilanu, Repeša ima centarski tandem s kojim se može suprotstaviti najdominantnijem centru Europe.

Trener Partizana Duško Vujošević u polufinalnoj seriji slao je i po trojicu igrača istodobno da ga zaustave. I donekle su uspjeli, ali pustili su vanjske igrače Crvene zvezde da se razigraju i platili porazom 3-1 u seriji.

- Partizan ima samo jednog centra koji se ne može nositi s njim, zato su ga udvajali. S Cedevitom je drukčije. Bilanu i Baraću on staturom odgovara, moraju odraditi korektan posao. Neće ga nužno limitirati, ali neće biti potrebe za udvajanjem jer bi se time otvorio prostor za druge opasne Zvezdine igrače - objašnjava Aco Petrović.

Trenerska legenda Mirko Novosel također smatra da je Cedevita jedna od rijetkih momčadi u Europi koja se može nositi s divom iz Zaječara.

- On je velik problem za momčadi koje nemaju dobre centre, ali Cedevita po meni ima najbolji centarski par u ABA ligi. Marjanović je puno napredovao posljednjih godina, ali i po znanju i po igri i dalje je slabiji od Bilana, a Barać nije puno niži od njega - tvrdi Novosel, koji vjeruje da Cedevita može iznenaditi favoriziranog protivnika u Beogradu.

- Bila je Crvena zvezda favorit i lani protiv Cibone, ali je u utakmicu ušla psihički nespremna.

Ovaj put Beograđani će sasvim sigurno biti spremniji.

- Crvena zvezda ima najbolju momčad, najbolje rezultate i najveći budžet u ABA ligi, sastavljena za natjecanje u Euroligi. Osim toga, za razliku od nas, koji smo dvaput putovali u Podgoricu, oni su cijelo vrijeme bili u Beogradu i riješili su seriju protiv Partizana odigravši jednu utakmicu manje - kaže Jasmin Repeša.

- Nemamo imperativ osvajanja naslova, ali u svakoj ćemo utakmici dati sve od sebe da pobijedimo - dodao je trener.

Cedevita je dvaput gubila u finalu, od Maccabija i Cibone. A budući da je budućnost ABA lige neizvjesna, ovo joj je možda posljednja prilika za titulu.

Supruga mu je 60 cm niža

Bobijeva supruga Milica visoka je 161 cm. Zaljubio se na prvi pogled, a oduševila ga je i jer pri upoznavanju nije komentirala njegovu visinu.

Bio je normalna beba, ali pradjed je bio prava mrcina

Rođen je s 54 cm i 4300 g, roditelji i sestra su mu normalne građe, ali pradjed je bio golem - nisu mogli pronaći opanke za njegova stopala.

Manje od 10 poena samo jedanput

U 24 utakmice Eurolige samo protiv Reala nije zabio deset poena (ostao je na 9). Ali u ABA ligi je protiv Cedevite u Zagrebu ubacio samo četiri, a u Beogradu deset.

Dobri je div poludio baš protiv Cedevite

Kažu da je Marjanović vrlo blage naravi, ali prvi put u karijeri potpuno je poludio baš na ovosezonskoj beogradskoj utakmici protiv Cedevite. Urlao je i psovao suce nakon što su mu dosudili diskutabilni prekršaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao