Obavijesti

Sport

Komentari 279

Hrvatska je ostala na korak do raja: SAD slavio u produžetku!

Hrvatska je ostala na korak do raja: SAD slavio u produžetku!
13

Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija izgubila je finale Svjetskog prvenstva od SAD-a. Luka Božić promašio je slobodno za pobjedu, a Ameri slavili 79-71...

VIDEO

Luka Božić imao je dva slobodna bacanja 4,3 sekunde prije kraja da hrvatsku juniorsku reprezentaciju odvede na krov svijeta . Zabio je igrač Zagreba prvo, ali ruka je zadrhtala na drugom.

Bila je to prekretnica finala Svjetskog prvenstva na Kreti . Favorizirani Amerikanci u produžetku su se lako obračunali s umornim izabranicima Ante Nazora i obranili titulu svjetskog prvaka rezultatom 79-71 .

VIDEO

Čudesno je igrala hrvatska selekcija, desetkovana brojnim izostancima i ozljedama . Od samog početka bilo je vidljivo da finale neće biti repriza utakmice iz prvog dijela natjecanja, kad su nam Amerikanci do poluvremena zabili čak 58 poena.

Istina, SAD je bolje otvorio utakmicu i uz dvije trice poveo 6-0, ali serijom Luke Božića dolazimo na 10-8, potom i na samo -1 nakon prve četvrtine (14-13).

Kad su se ruke hrvatskim košarkašima konačno opustile u drugoj četvrtini, prešli smo i u vodstvo. Zabio je Marko Arapović dva slobodna bacanja i doveo nas u vodstvo 17-16, slično kao i njegov otac Franjo u finalu Olimpijskih igara 1992.

Izjednačena utakmica nastavila se do kraja prvog dijela, kad smo bili u minusu tri poena, te u nastavku. Posebno je inspiriran bio Nik Slavica ; zabijao je trice, blokirao, asistirao, držao nas u igri i nakon treće trećine i istoga zaostatka (50-47).

Četvrta četvrtina bila je samo za one čeličnih živaca. Slavica je šest i pol minuta prije kraja zabio slobodno za 53-53, Amerikanci su se vratili na pola koša prednosti i vodili sve do samog kraja utakmice i odluke na slobodnim bacanjima Luke Božića. Odluka je bila - produžetak.

A tamo Hrvatska nije mogla parirati fizički puno nadmoćnijim Amerikancima koji su zabili 12 koševa, a primili samo četiri . Lica igrača odavala su iscrpljenost, a Ameri su iskoristili ponuđeno i došli do novog svjetskog naslova.

Unatoč porazu, Hrvatska može biti ponosna na cijeli turnir i fantastičnu igru u finalu, posebice Nika Slavice s 23 poena te 16 koševa i 12 skokova Marka Arapovića, koji je ušao u najbolju petorku turnira .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 279
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama