Obavijesti

Sport

Komentari 6

Rudež: 'Nema promašivanja u Indiani jer Larry Bird sve gleda'

Rudež: 'Nema promašivanja u Indiani jer Larry Bird sve gleda'
1

Hrvatski košarkaški reprezentativac Damjan Rudež uživa u najljepšim trenucima karijere. U Indiani se odlično snalazi, a posebno ga imponira praćenje Larryja Birda

VIDEO

Činjenica da me u Indianu pozvao najveći šuter u povijesti NBA lige Larry Bird za mene je velika privilegija i zadovoljstvo, ali i velika obaveza. Zato na svakom treningu nastojim pogoditi baš svaki šut jer znam da me on gleda s tribina, kazao je Damjan Rudež nakon prvih utakmica u dresu Pacersa.

Larry Bird bio je veliki košarkaš, jedan od najvećih u povijesti NBA lige, a danas je uspješan predsjednik Indiana Pacersa. Unatoč brojnim obavezama, dolazi na svaki trening, na svaki sastanak, utakmicu...

- U svakom trenutku osjećamo da je uz nas, što je jako poticajno, ali i obvezujuće. Da na treningu promašim par šuteva za redom, vjerojatno bi se na tribinama zapitao "Zašto sam ovoga doveo?" - kaže Rudež i dodaje:

- Još ga nisam vidio kako šutira. Par puta je lopta išla prema njemu i svi smo zastali i očekivali da je uzme i šutne na koš. Ali, za sada ništa od toga. Nisam imao puno prilike ni pričati s njim, ali u svakom djeliću organizacije osjeća se njegova karizma i utjecaj. Za mene je čast da me legenda poput njega izabrala u svoju momčad.

Damjan se brzo prilagodio na novu sredinu. Uobičajenih smicalica i rookie-zadataka nije imao, morao je samo otpjevati pjesmu na predstavljanju, što mu i nije tako teško palo. Pronašao je stan preko puta dvorane u kojem živi s djevojkom i pokušava što prije uhvatiti ritam.

- Sezona je tek počela, za sada sam zadovoljan minutažom i ulogom. Ulazim u drugoj četvrtini, nastojim dati dodatni impuls s klupe... Nekad uspijem, kao protiv Milwaukkeja, nekad ne... Još uvijek se prilagođavam na brzinu i ritam utakmice, kao i na nove lopte sam se brzo navikao, ali me još uvijek muče trice. Nekome se možda čini da je to tek malo dalje, no kad cijeli život šutiraš trice s jedne distance, pola metra dalje je nešto posve novo, posve drugačiji osjećaj.

Suigrači su ga sjajno primili, a kako je za većinu njegovo ime i prezime komplicirano za izgovoriti, svi ga zovu - Damo.

- Damo je moj obiteljski nadimak. Scout Pete Philo, koji me i preporučio Pacersima, pratio me desetak godina, zna sve o meni, pa tako zna i za taj moj nadimak. Iznenadio sam se kad su me u Pacersima počeli zvati Damo - očito im je Pete otkrio sve o meni.

Rudež je bio oduševljen kad je saznao da će potpisati ugovor i postati NBA košarkaš poput svojih idola, Jordana, Dražena, Kukoča... No ne misli na tome stati.

- Najbolje godine su tek ispred mene, znam da pripadam ovdje i želim se izboriti za mjesto među najboljima. Po reakcijama trenera Vogela vidim da je sve u redu, reakcije su pozitivne i to mi daje dodatno samopouzdanje - kaže Rudež, koji je pred sebe postavio visoke ciljeve.

- Želim zaigrati za rookie-momčad na All-Star-utakmici, no još je prerano o tome govoriti, tek sam odigrao svoje prve NBA minute. Bila bi to za mene velika stvar, no ako se i ne izborim, preživjet ću...

Broj devet nije izabrao slučajno.

- Taj broj prati me čitavu karijeru, jedino ga u Zaragozi nisam nosio jer je bio zauzet. Nije mi prvi put da nosim ''žutu devetku'', u Splitu mi je bila dobra, vjerujem da će mi donijeti sreću i u Indiani - zemlji košarke. Ovdje su svi ludi za košarkom, a Pacersi su uz NFL momčad Indianapolis Colts najpopularnija momčad u državi. Tek sam stigao, a već me prepoznaju navijači po gradu, pozdravljaju me, daju mi podršku... NBA je doista drugi svijet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao