Obavijesti

Sport

Komentari 1

San Antonio Spursi moraju se oporaviti od uvjerljivog poraza

San Antonio Spursi moraju se oporaviti od uvjerljivog poraza
1

Zabrinutost vlada u redovima SA Spursa jer su nakon pobjede u prvoj utakmici "otpuhani" u drugoj, iako je velika trojka Miamija kombinirano ubacila "samo" 39

VIDEO

Iako su u par navrata poglavito tijekom doigravanja bili u opasnosti, Miami Heat dvije utakmice u nizu nije izgubio još tamo od prve polovice siječnja. Nakon što bi upisali poraz, aktualni prvaci bi u pravilu prvu sljedeću utakmicu odgovorili sjajnom predstavom, a tako je bilo i ovoga puta kada su nakon poraza u prvoj utakmici finala, u drugoj "otpuhali" Spurse i poravnali na 1-1.

Ipak, iako konačan rezultat sugerira drugačije, stvari nisu bile baš tako jednostavne za aktualne prvake. Momčad Grega Popovicha je receptom iz prve utakmice rezultat držala u egalu sve do pred kraj 3. četvrtine, kada je pri vodstvu Spursa 62:61 krenuo uragan domaćina. Od tog trenutka Miami je napravio čudesnu seriju 33:5 nakon koje je pitanje pobjednika bilo riješeno.

- U nastavku utakmice su nas jednostavno pretrčali. Iznenadio nas je njihov presing i protok lopte nam je u potpunosti stao - osvrnuo se Ginobili.

Samo četiri izgubljene lopte u prvoj utakmici bile su praktički glavni razlog što su Spursi tada i slavili, no upravo u tom segmentu igre Parker i društvo su u drugoj utakmici podbacili izgubivši čak 10 lopti više od Miamija 16-6.

- Moramo mnogo bolje. Sada je na nama da odgovorimo na najbolji mogući način nakon poraza - kazao je Parker, dok je Ginobili dodao:

- Kada se pogleda rezultat 1-1, mi nismo u lošoj poziciji, no u NBA finalu ovako ne smijemo igrati. 

Uz izgubljene lopte, glavni razlozi poraza leže u činjenici da od velike trojke Spursa praktički nitko nije bio raspoložen. Štoviše, Duncan je odigrao jednu od svojih najgorih utakmica što se doigravanja tiče u karijeri. "Big Fundamental" je završio na svega devet poena (3/11) uz 11 skokova, no puno bolji nisu bili ni Parker s 13 poena (5/14), te Ginobili s pet poena (2/6), dok je najefikasniji bio Green sa 17 poena uz stopostotan šut 6/6.

- Nismo igrali dobro i nismo šutirali dobro. Znam da sam igrao očajno. Što god se dogodilo nakon prve utakmice, oni su znatno bolje reagirali od nas. Nadam se da ćemo se oporaviti do treće utakmice - izjavio je Duncan.

I dok su Spursi s 41% šuta imali velikih problema, u redovima Miamija koji je šutirao 49% iz igre je bilo nekoliko raspoloženih igrača. Čak petorica igrača završila su na dvoznamenkastom broju poena, dok je Milleru i Andersenu falilo pola koša do tog postignuća. James je u početku imao velikih problema pa je tako kroz prve tri četvrtine promašio 10 od svojih 13 pokušaja, da bi na kraju ipak završio na 17 poena (7/17) uz osam skokova i sedam asistencija. Dok Jamesa nije išlo, vukao je Chalmers koji je na kraju sa 19 (6/12) poena i predvodio aktualne prvake u tom segmentu igre.

- Iskreno, dok sam se ja mučio moji suigrači su održavali utakmicu u egalu. Čak i bez mog doprinosa imali smo u drugoj četvrtini vodstvo. Mislim da nas je Chalmers više od ikoga držao u igri. Bio je agresivan u napadu, ulazio je u reket tako da sam ja mogao pričekati svoje vrijeme - prokomentirao je James.

Od ostatka momčadi izdvojit ćemo još Allena, koji je ubacio 13 poena (5/8), te Bosha s 12 poena (6/10) i 10 skokova.

- Bili smo malo agresivniji danas - naglasio je Bosh.

Nakon dvije utakmice na Floridi, finalna serija se sada seli u San Antonio gdje ćemo gledati sljedeće tri utakmice. Što se Miamija tiče, ako ponove predstavu iz druge utakmice, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Sjajnom obranom limitirali su šut Spursa te ih prisilili na 16 izgubljenih lopti što je na koncu rezultiralo s 19 poena, dok su s druge strane Spursi iz izgubljenih lopti Miamija ubacili svega dva. Druga ključna stvar koja se dogodila u drugoj utakmici je ograničavanje Parkera što je ovoga puta sjajno učinio Chalmers.

- Moj glavni zadatak je zaustaviti Parkera. To je moj posao. To je ključ utakmice. Ne smijem mu dopustiti da se razmaše. Ako me još uz to u napadu krene, objeručke ću to prihvatiti - kazao je Chalmers.

Miami u pravilu nije dobro prolazio u San Antoniju čemu svjedoči i omjer 3-22, no iako Spursi po finalnom formatu sada imaju teoretsku priliku da osvoje naslov na svom parketu, to previše ne zabrinjava Jamesa.

- Nije to toliko bitno sada. Obje momčadi su pobjeđivale i obje momčadi mogu pobijediti na gostujućem parketu, tako da to nije ništa strašno - osvrnuo se James na prednost domaćeg parketa koju sada imaju Spursi.

Nakon pobjede u prvom susretu, igrači Grega Popovicha su u potpunosti podbacili u drugoj utakmici i tako okrenuli "trenutak" na stranu aktualnog prvaka, što je uoči treće utakmice zabrinjavajuće za sve navijače Duncana i družine. 

S obzirom na to da Spursi u finalu u prosjeku šutiraju 41% iz igre, i s obzirom na to da prosječno ubacuju svega 88 poena, rezultat je za njih i više nego povoljan. Možda i glavni razlog tako loših brojka je neraspoloženi "Timmy" koji je u finalnoj seriji pogodio svega 11 od 32 upućena šuta.

- Očito je da su neki od njih teški šutevi, no šutevi koje ja osjećam da mogu pogoditi. Moram se vratiti u dvoranu vježbati i nadati da će me krenuti. Ja dobivam šuteve koje želim, samo ih moram pogađati - kazao je Duncan.

Ključ Spursa je uz buđenje njihove "velike trojke" naravno i limitiranje izgubljenih lopti, koje ih je savršeno služilo u prvoj utakmici, kao i bolja reakcija klupe koja je u drugoj utakmici "izgubila bitku" od klupe Miamija.

- Mislim da je ta potpora ostalih igrača glavni razlog zašto su obje momčadi u finalu. Davali su veliki doprinos tijekom cijele sezone. Oni misle da je njihova klupa bolja, mi mislimo da je naša, tako da se sve svodi na to tko će biti konstantniji - prokomentirao je James.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve