Obavijesti

Sport

Komentari 9

Šarić opet u Tornju: Fali mi ona moja košarka iz Cibone...

Šarić opet u Tornju: Fali mi ona moja košarka iz Cibone...
3

POVRATAK KUĆI Večeras u 19 sati Dario Šarić ponovno će igrati protiv Cedevite u Draženovu domu. Dosad ju je dobio šest puta, a izgubio je u devet utakmica...

VIDEO

Prvi put nakon odlaska iz Cibone Dario Šarić u Zagreb je stigao kao igrač gostujućega kluba. I to protiv Cedevite, kojoj je prije godinu i pol dana odnio najbolju priliku za osvajanje ABA lige. Rivalstvo se nastavlja.

- To nikad nije bilo rivalstvo na bazi mržnje. I kad su došli kod nas u Istanbul, svima sam se javio i poželio dobrodošlicu - rekao je Dario sinoć nakon čekiranja u hotelu WestIn.

- Vjerojatno će u dvorani biti i cibonaša koji će me pozdraviti pljeskom, ali nadam se da će sve ugodno proći i da će me i ostali toplo dočekati - skromno je dodao.

Ništa drugo ne bi ni trebao očekivati. Ipak je on jedan od najomiljenijih hrvatskih sportaša. Zagreb mu je drugi dom, no neće imati puno vremena za svoj gušt.

- Samo koliko će trener dopustiti. Vidjet ću se s roditeljima, htio bih se naći s curom, s par prijatelja. Ma volio bih odmah večeras prošetati Cvjetnim trgom, ali imamo večeru, pa gledamo snimke...

Večeras je ipak supervažna utakmica i za jedne i za druge. Pogotovo za bogati Efes, kojem tri kola prije kraja ''vidi'' plasman u Top 16 Eurolige.

Sanjin Strukić/PIXSELL

- Stvarno bi bio debakl da ne prođemo, ne znam kako bi reagirali vlasnik kluba, trener... Ni mi ni košarkaška Europa nismo očekivali da ćemo u ovoj poziciji doći igrati kod Cedevite, koja je prezentirala stvarno odličnu košarku i sad ima praktički veće šanse od nas. Pogodili su sa strancima, Babić igra izuzetno dobro kao kreator, a Bilan je dominantan, bio je čak i protiv nas i Dunstona, koji je dvaput bio najbolji obrambeni igrač Eurolige - analizirao je Šarić

Nabrojio je sve igrače, svakome je pronašao neku kvalitetu, ali...

- Mi imamo puno veću igračku kvalitetu i nadam se da ćemo to pokazati.

U Efesu mu je znatno drukčije nego u Ciboni, gdje je imao sve ovlasti.

- Sigurno mi fali ta uloga, ali ne ljutim se, ne zamjeram nikome. Sad se orijentiram na zadatke koje mi da trener i pokušavam sam raditi na sebi. U Ciboni sam imao više samopouzdanja, ali mislim da sam sad bolji igrač - kaže Dario.

Ne žali što je otišao u Tursku, želio je ići korak po korak. Samo...

- Htio bih tu napraviti nekakav uspjeh da opravdam ono što su uložili u mene.

No postigao ga ili ne, idućeg ljeta konačno ide u Philadelphiju, u NBA ligu.

- Ovisi samo o meni, a želim ići idućeg ljeta. Ne znam koji bi me novci mogli natjerati da ostanem.

Igor Kralj/Pixsell

Ne osjećam se sigurno, ali ni ugroženo...

Istanbul ovih dana nije najsigurnije mjesto za život, ali Šarić se ne boji.

- Nije ugodno čuti što se događa, svi mi šalju poruke... Ne osjećam se sigurno, ali ni ugroženo. Inače bi nas obavijestili gdje se ne smijemo kretati ili da nam prijeti rat. Ako se netko boji, nek ne ide turistički u Istanbul, ali mislim da nema straha.

Doći će Hezonjinih pet minuta

Šarićevi Philadelphia 76ersi u utorak su dobili prvu utakmicu nakon rekordnih 27 poraza u nizu, a njegov suigrač iz reprezentacije Mario Hezonja izgubio je mjesto u sastavu Orlanda.

- Sixersi su mlada i izrazito talentirana momčad. Rezultati ne pokazuju stvarnu snagu. Imat će opet visoki 'pick' na draftu i nadam se da će se brzo pronaći kemija. Ne brinem za njih. O Hezonji mi je teško govoriti jer ne znam što se događa, je li možda imao neku manju ozljedu zbog koje je ispao iz ritma... Ali i oni imaju dobru, mladu momčad, pogotovo na njegovoj poziciji. No sezona je duga, nadam se da će i on dobiti svojih pet minuta i učvrstiti se u sastavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka