Obavijesti

Sport

Komentari 0

Šest godina hrvatski klubovi nisu ovako briljirali u Euroligi

Šest godina hrvatski klubovi nisu ovako briljirali u Euroligi
1

Ova je pobjeda najvrjednija od ove tri gostujuće jer nas je Limoges ozbiljno shvatio i gorilo mu je pod nogama, rekao je trener Veljko Mršić nakon slavlja u Francuskoj

VIDEO

Top 16 košarkaši Cedevite još nisu matematički potvrdili, ali jako su mu blizu. I znali su to i proslaviti, okupili su se u krugu, zagrlili se i skakali kao da su osvojili kakav trofej. Šest godina hrvatski klub nije dobio četiri utakmice u Euroligi, a Cedevita je to učinila već nakon sedam kola. Pametno i zrelo pobijedila je u Limogesu 78-69.

Grad Limoges živi sasvim normalno unatoč terorističkom napadu na Pariz prije dva tjedna, ali istoimeni klub u posljednjih je tjedan dana živio u strahu od zagrebačke momčadi jer mu je pobjeda bila imperativ. I to se itekako vidjelo na igri Francuza, a Cedevita je majstorski iskoristila njihovu nervozu. Ni gledatelji u dvorani Beaublanc nisu mogli vjerovati, a sve je posebno teško palo jednom djedici, koji je u očaju lupao šakama o zid.

- Ne mogu opisati kakav je užitak ovako igrati. Znali smo i u prvoj utakmici protiv njih da smo bolji. No tada nismo bili u pravoj formi, a ovako kako igramo u zadnjih sedam-utakmica ono je što smo htjeli i tako trebamo nastaviti dalje - rekao je Luka Babić, koji je bio prvo ime Cedevite s 19 poena i šest skokova, ali svi su imali odlične uloge.

Pilepić i Arapović zabijali su u serijama, Žorić je odigrao utakmicu sezone...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znali smo da smo bolji i prije prve utakmice, ali nismo bili u pravoj formi - govorio je Žorić.

Ne samo da je pobijedila, nego je Cedevita to učinila s većom razlikom nego što je izgubila u domu Dražena Petrovića.

- Od početka smo ušli jako dobro, no imali smo dosta propadanja koja se ne bi smjela događati. Ovo je težak teren i ovdje nije lako dobiti. Ova je pobjeda najvrjednija od ove tri gostujuće jer nas je Limoges ozbiljno shvatio i gorilo mu je pod nogama - rekao je trener Veljko Mršić.

Čak je i košarkaš Limogesa Leo Westermann priznao da su Zagrepčani bili bolji.

- Cedevita je bila puno bolja. Igrala je dobru košarku i zato je pobijedila. Ova je utakmica za nas i njih bila jako važna, oni su sad skoro ušli u Top 16, dok je za nas praktički gotovo - rekao je.

S omjerom 4-3 hrvatski prvak izjednačio se s Laboral Kutxom na drugom odnosno trećem mjestu skupine B. Do kraja prvog kruga dočekuje Anadolu Efes (3. prosinca) i Milano (11. prosinca), a posljednji je ispit gostovanje kod Laboral Kutxe (17. prosinca).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi